Dojemné chvíle Krejčíkové po životní výhře: vzkaz pro zesnulou trenérku a srdce pro Šafránkovou

Tenistka Barbora Krejčíková si splnila sen, když v Paříži dokázala v semifinálové bitvě uspět proti Řekyni Marii Sakkariové a poprvé v životě si zahraje o grandslamový titul. Po vydřeném vítězství pak česká tenistka na kurtu v emocích zavzpomínala na bývalou trenérku Janu Novotnou a na kameru také nakreslila srdce se jménem ve středu zesnulé herečky Libuše Šafránkové.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vzkaz do nebes. Krejčíková věnovala vítězství bývalé trenérce Janě Novotné.

Vzkaz do nebes. Krejčíková věnovala vítězství bývalé trenérce Janě Novotné. | Zdroj: Reuters

Přes dlouhé tři hodiny trvalo semifinále antukového turnaje na jehož konci mohla pětadvacetiletá Krejčíková konečně zvednout ruce nad hlavu a slavit.

Téměř nekonečný duel ale nabídl řadu dramatických výměn a i jeden hodně sporný moment ve třetím setu za stavu 8:7.

Krejčíková předvedla skvělou obranu, vrátila těžký bekhend a poté měla po dvojchybě čtvrtý mečbol.

Sporný míček

Po úderu Sakkariové už zvedla ruce nad hlavu, protože lajnový rozhodčí ohlásil aut, ale umpirový rozhodčí Pierre Bacchi se přišel na míč podívat a výrok k nelibosti Češky opravil.

Na křivdu české tenistce zareagoval například i britský tenista Andy Murray, který ji na svém twitteru dokonce označil za „brutální selhání.“

That is an absolutely brutal error from the umpire 😬

20:33 – 10. 06. 2021

189 3294

Výměna se následně opakovala a Sakkariová dala nechytatelný bekhend. Jenže Krejčíková si ale vynutila pátý mečbol a při něm poslala vítězný úder. Pak se mohla česká tenistka radovat a plakat zároveň.

Vzkazy do nebes

V rozhovoru na kurtu poděkovala trenérovi Aleši Kartusovi, Janu Kodešovi a Martině Navrátilové. V slzách pak navíc zavzpomínala na někdejší trenérku Janu Novotnou, která v roce 2017 prohrála boj s rakovinou.

Krejčíková následně ještě na kameru namalovala srdce a do něj fixou vepsala jméno ve středu zesnulé herečky Libuše Šafránkové.

Rodačka z Brna si poprvé v kariéře si zahraje o grandslamový titul a aby toho nebylo málo, v pátek má šanci v páru s Kateřinou Siniakovou triumfovat i ve čtyřhře, což se naposledy v Paříži podařilo domácí Mary Piercové v roce 2000.

Michal Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme