Tesla Motors

Tesla Model S Plaid: největší změny od 2012. Zůstal divný volant, pro zvyšování dojezdu podle Muska už není důvod

Tesla dnes nad ránem při slavnostní akci oznámila dodávku prvních pětadvaceti elektromobilů Model S Plaid. Už se o nich ví od ledna a původní termín zahájení výroby měl být už v březnu. 

Ještě před pár dny bylo navíc prakticky jisté, že Tesla uvede také Model S Plaid+ s vyšším výkonem a dojezdem, ostatně sama to dřív oznámila. Elon Musk ale prohlásil, že i „obyčejný“ Plaid je dost dobrý a varianta Plus vlastně není potřeba.

Automobilka také bez komentáře zvýšila cenu. Místo původních 119 990 dolarů se teď Tesla S Plaid prodává za 129 990 dolarů. V českém e-shopu stojí 3 499 900 Kč, v nabídce ale zůstává i model Long Range s nezměněnou cenou 2 449 900 Kč.

Zvenku vypadá Model S Plaid stejně jako předchozí varianta, má ale rekordně nízký součinitel odporu vzduchu 0,208. Uvnitř pak proběhly největší změny od roku 2012, kdy se tento sedan začal vyrábět. Je to vlastně první změna tohoto typu.

Uvnitř okamžitě upoutá pozornost volant. Auto přišlo o klasický kulatý věnec a před řidičem je volant podobný tomu, jaký měl seriálový K.I.T.T. Nejsou u něj ani žádné pákové ovladače směrovek, stěračů. Jak se s takovým volantem bude ručkovat? V lednu se zdálo, že zůstane možnost volby kulatého volantu, v konfigurátoru ji ale nevidíme.

Model S má nyní na palubní desce horizontální dotykový displej, stejně jako modely 3 a Y, má ale větší úhlopříčku 17" a je jemnější. Oproti těmto vozům esku zůstal další displej před řidičem. Třetí obrazovka je nově v konzoli před pasažéry na zadních sedadlech.

Tesla upravila uživatelské prostředí a také ovládání dotykových displejů. Mimo jiné podporují funkci drag-and-drop. Ergonomii tahání prvků po displeji si ale za jízdy moc nedokážeme představit. Ale možná to bude sloužit třeba jen pro hry nebo podobné aktivity, u kterých se nečeká, že se budou používat během řízení.

Podstatné změny jsou na zadních sedadlech, cestující zde mají víc místa než dřív.

V Tesle S Plaid jsou tři nové elektromotory, se kterými má výkon 760 kW, má dojezd 628 km a z nuly na stovku zrychlí za 2,1 s. Je to ale mírně zkreslený údaj, protože nezahrnuje tzv. rollout – neměří se od okamžiku, kdy se auto rozjede, ale až překoná první měřicí bod, zhruba 30 centimetrů od startovní pozice. Vůz by měl dosáhnout až na 320 km/h, k takové rychlosti ale budou potřeba jiné než standardně dodávané pneumatiky.

Rychlejší je u Tesly S Plaid také nabíjení. Na patřičně dimenzované nabíječce získá auto po patnáctiminutovém čerpání dojezd dalších 300 kilometrů.

Tesla jinak nevidí budoucnost v dalším zvyšování dojezdu elektromobilů. Podle Muska, který to řekl webu Electrek,  to nemá velký smysl, protože „V podstatě neexistují cesty nad 600 km, při kterých si řidič nepotřebuje zastavit na toaletu, na jídlo nebo kávu.“

Výroba nového modelu se zatím rozbíhá. Musk slibuje, že brzy se dostane na stovky kusů týdně, v příštím čtvrtletí zhruba na tisícovku týdně. V českém e-shopu je odhadovaný termín dodání Q1 2022 (platí to i pro model S Long Range).

Diskuze (127) Další článek: Na hlavní modul budoucí čínské vesmírné stanice brzy vyrazí tři astronauti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,