Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Krejčíková pokračuje v krasojízdě, na Roland Garros si zahraje o titul i ve čtyřhře

Po čtvrtečním postupu do finále ve dvouhře si Barbora Krejčíková zajistila místenku v utkání o titul na Roland Garros také ve čtyřhře. V páru s Kateřinou Siniakovou totiž v semifinále jednoznačně porazily polsko-americkou dvojici Magda Linetteová, Bernarda Peraová 6:1 a 6:2. Krejčíková se může stát první tenistkou po 21 letech, která na antukovém grandslamu získá nejcennější trofej v singlu i v deblu. Naposled to dokázala domácí Mary Pierceová v roce 2000.

Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková
zdroj: EFE autor: Chema Moya

"Skóre vypadá, že to bylo jednoduché, ale nebylo. Doufám, že jsme si uchovaly nějakou energii na neděli," řekla Krejčíková. "Byl to super debl, povedl se nám chytit začátek a tlačily jsme je až do konce. Tahaly jsme se, ale zvládly jsme hrát naši hru," doplnila Siniaková.

Postupem do finále obou soutěží Krejčíková navázala na krajanku Lucii Šafářovou, jež v roce 2015 prohrála finále singlu se Serenou Williamsovou z USA a uspěla v páru s Bethanií Mattekovou-Sandsovou v deblu.

Krejčíková se Siniakovou měly semifinále od začátku pod kontrolou a aktivnějším pojetím soupeřky přehrály za hodinu a jedenáct minut. "Byla jsem ráda, že mi Katka hodně pomáhala. Říkala jsem jí, že toho mám plný zuby, že je toho hodně," přiznala Krejčíková, která v semifinále dvouhry strávila ve čtvrtek na kurtu skoro tři hodiny a dvacet minut.

Češky vyhrály v deblu i výměnu, při které Siniaková promáchla smeč, ale Krejčíková rychle zasáhla. "Sluníčko bylo docela nepříjemné, i když jsem si byla jistá, že to zasmečuji. Bára byla ready a bylo super, že zabojovala a bod jsme získaly," chválila Siniaková.

Další grandslam na dosah

Mají proto šanci získat třetí společný grandslamový titul a druhý v Paříži, kde triumfovaly před třemi lety. Tenkrát ve stejném roce slavily i ve Wimbledonu. Letos už si zahrály finále i na Australian Open.

V nedělním finále je vyzve americko-polský pár Bethanie Matteková-Sandsová, Iga Šwiateková. Polská tenistka po vyřazení ve čtvrtfinále sice neobhájí loňský titul ve dvouhře, ale může odjet z Paříže alespoň s deblovou trofejí.

"Bethanii známe dlouho. S Igou už spolu pár turnajů odehrály a předvádějí skvělou a agresivní hru. Bude to další těžký zápas," dodala Siniaková.

Ve finále singlu se Krejčíková střetne v sobotu s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

Tenisový turnaj Roland Garros v Paříži (antuka):

Ženy: Čtyřhra - semifinále:
Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Linetteová, Peraová (Pol./USA) 6:1, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články