Šestnáctiletá Nosková se na French Open probojovala do finále juniorky!

11. 6. 2021, 13:04
Aktuality 25
FRENCH OPEN - Linda Nosková si zahraje finále juniorky na French Open. Šestnáctiletá Češka do něj postoupila po obratu proti o rok starší nasazené čtyřce Dianě Šnajdrové z Ruska. Ve finále se potká s další Ruskou Erikou Andrejevovou a může se stát první českou juniorskou grandslamovou šampionkou od US Open 2014 (Marie Bouzková) a první českou juniorskou vítězkou French Open od Hany Mandlíkové v roce 1978.
Profily hráčů
Linda Nosková

Linda Nosková se poprvé dospělých turnajů zúčastnila pár měsíců před svými 15. narozeninami, už má za sebou i premiéru na nejvyšším okruhu a hlavně letos dokázala v bratislavské hale získat své první dva tituly mezi profesionálkami.

Skvělou formu si přivezla i na letošní French Open, kde první tři zápasy zvládla se ztrátou pouhých osmi gamů, ve čtvrtfinále ve třech setech vyřadila vítězku loňského Australian Open a svou deblovou parťačku Victorii Jiménezovou, s níž dnes nastoupí k semifinále čtyřhry, a dnes po obratu porazila 1-6 6-3 6-3 o rok starší nasazenou čtyřku Dianu Šnajdrovou z Ruska, přestože prohrávala o set a brejk. "V prvním setu mě překvapila, ale snažila jsem se hrát svoji hru a chodit do toho první," řekla Nosková.

"Je to skvělý pocit, tohle se neděje každý den. Je to výjimečný zážitek a budu se snažit to dohrát ve finále do konce a být grandslamovou vítězkou," řekla Nosková, která napodobila na pařížské antuce čtvrteční úspěch Barbory Krejčíkové. "Potkaly jsme se v šatně a gratulovala jsem jí. Přála bych si české dvojnásobné vítězství, to by bylo úchvatné," uvedla Nosková.

Nadějnou hráčku připravuje od loňska trenér Tomáš Krupa, který dovedl do světové desítky Tomáše Berdycha a vedl mimo jiné i Karolínu Plíškovou. "Vidí chyby důkladněji a rozebírá to se mnou, díky tomu můžu pracovat víc na svém zdokonalení než dřív," řekla Nosková.

Zlepšení se projevilo už letos v březnu, kdy vyhrála v Bratislavě dva turnaje ITF žen. "Nabrala jsem úderovou jistotu. Díky tomu, že si jsem jistá, tak mám i větší sebevědomí, což mi pomáhá. Hlavně si jdu pro svoje míče, buduji hru a to, jak bude výměna vypadat," řekla Nosková.

Český tenis čeká na juniorskou grandslamovou šampionku od US Open 2014, kde se radovala Marie Bouzková. Na French Open se v této kategorii dosud podařilo triumfovat jen dvěma Češkám, Renátě Tomanové (1972) a Haně Mandlíkové (1978).

Stejně jako Krejčíková bojovala Nosková i o finále čtyřhry, ale na rozdíl od zkušenější krajanky neuspěla. Spolu s partnerkou Victorií Jiménezovou z Andorry prohrála v semifinále s rusko-maďarskou dvojicí Maria Bondarenková, Amarissa Kiara Tóthová.

O titul ve dvouhře bude Nosková hrát proti stejně staré Rusce Erice Andrejevové.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

25
Přidat komentář
tommr
tak Linda si bohužel finále debla nezahraje. Na její omluvu je ale třeba říct, že měla naprosto tragickou partnerku která dneska zkazila všechno co se zkazit dalo ... smile
Reagovat
George_Renel
A to ta parťačka byla nasazená jednička..
Reagovat
tommr
to nechápu. Asi měla dneska nějakej mimořádně špatnej den ... smile
Reagovat
Enterprise
Spoluhráčka jí moc nepomohla a supertiebreaku se mi zdála i Linda už trochu odevzdaná. Ale protihráčky hrály hodně dobře, skoro nechybovaly a celkově se mi zdály houževnatější a odhodlanější jít si pro vítězství. Ale Linda hrála dobře, někdy na sílu, jindy chytře, snažila se přebíhat na síti, občas si pomohla lobem.
Reagovat
tommr
Linda už vypadá jako dospělá ženská zatímco její finálová soupeřka spíš jako desetileté děcko. Tenis ale hraje Ruska skvělej o čemž svědčí i to jak zametla s Lindou Fruhvirtovou. Výsledek finále si tipovat netroufám a jen doufám, že se zase nebude hrát už od 11:00, protože to bych z toho zase nic neviděl ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
11:00

Linda Noskova
Erika Andreeva
Reagovat
George_Renel
Teď koukám na debla juniorek a Linda v 1. setu nejlepší na kurtu. O parník.
Reagovat
tommr
můžeš prosím hodit odkaz na stream? smile
Reagovat
George_Renel
http://freestreams-live1.com/tennis-channel-3/
Reagovat
TOPtennis
Bylo by fajn kdyby ČR mělo vítězku ženské i juniorské dvouhry smile
Reagovat
Petr_Fisk
Ale ti chlapi...
Takovou dobu temna jsme za posledních padesát let nikdy neměli...smile
Reagovat
Jan
Mnozí ohrnovali nos nad Berdychem, teď to mají.
Reagovat
FulnekUltras
já už si s kodešem, hřebcem a šmídem vystačím až do penálu smile
Reagovat
SpacialRecognition
se ukázala jak pěkná podvodnice v deblu. V prvním setu za stavu 1-3 Pera trefila smeč do kurtu a ona ukázala špatnej otisk, čímž nedovolila soupeřkám snížit. smilesmilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
To není její styl.
Reagovat
Nenela
Jak to vis?
Reagovat
SydneyOpen
smilesmile bébébé opět
Reagovat
SpacialRecognition
Tví rodiče musí být pyšný, mít syna, který podporuje podvodníky. Bravo.
Reagovat
SpacialRecognition
Ikdyž nejspíš to bude tím, že jablko nepadlo daleko od stromu...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Petr_Fisk
A což teprve co na to říkají dědek, babka, vnučka, kočka, myška a nebo samotná řepa...
Reagovat
lvicek
Gratuluju Linde :). Je prima mit zastoupeni v obou finale :).
Reagovat
Dobry-den
Výborně. A to antuka rozhodně není její nejoblíbenější povrch. smile

Tak pojď zkusit zabojovat o dvě finále jako Bára. smilesmile
Reagovat
tommr
doufám, že se Lindě i Báře dneska povede postoupit i do finále debla ... smile
Reagovat
Mony
Vypadáš hodně dobře Lindo! Hlavně se prosím nevykašli na Mácháč! Tam budeš černým koněm
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist