„Událost, které se v Praze děje jednou za 20 let.“ Tak zahájil svůj proslov náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě) v pátek ráno. Poslední stavba nové tramvajové tratě se zahajovala přesně před 20 lety. Tehdy šlo o úsek Hlubočepy - Sídliště Barrandov, na který v pátek zahájená stavba tratě bude navazovat. Propojí tak centrální Prahu s nově vznikající čtvrtí na Barrandově, kde budou bydlet tisíce lidí.

Komplikace s pozemky

„Když jsme v roce 2003 otevírali trať sem na Barrandov, mysleli jsme si, že budeme hned pokračovat dál, to se ale bohužel nestalo,“ řekl technický ředitel pražského Dopravního podniku (DPP) Jan Šurovský. „Problém byl především s vlastníky pozemků. A i když Praha získala územní rozhodnutí už v roce 2014, vyrovnat všechny majetkoprávní vztahy trvalo dalších šest let,“ dodal. Na vině je také délka správních řízení. Podle Scheinherra se Česká republika délkou povolovacích procesů řadí někam na úroveň Ghany, možná i za ni. „V evropském měřítku v této oblasti hodně zaostáváme, proto vše trvá tak dlouho,“ řekl.

Do Holyně už za rok

Nová trať povede z barrandovské smyčky a bude dvoukolejná. V první fázi se postaví asi kilometr tratě, který bude mít dvě zastávky. První zastávka Kaskády vzešla od stejnojmenného developerského projektu, který vyrostl nedaleko, další pak bude Holyně, kde bude trať provizorně ukončena návratí. „Smyčka vznikne až ve Slivenci, proto zde prozatím budou jezdit obousměrné tramvaje. Svoji trasu si prodlouží linka 5,“ vysvětlil Šurovský.

Video
Video se připravuje ...

Bagr už klestí cestu, kde budou později položeny koleje Veronika Foltová

První fáze stavby – tedy úsek do Holyně, by měl vyjít asi na 170 milionů korun. „Původně naši projektanti odhadovali cenu o 40 % vyšší, jsem rád, že nám nakonec zhotovitel – firma Strabag Rail nabídla cenu takto příznivou. 85 % z celkové ceny pokryje dotace Evropské unie, Evropských strukturálních a investičních fondů z Operačního programu Doprava 2,“ řekl náměstek. „Většina projektů, na kterých se podílíme, jsou opravy stávajících tratí. Stavět na zelené louce je pro nás pro všechny za odměnu, proto i ta lepší cena,“ doplnil s nadsázkou Jakub Svoboda ředitel společnosti Strabag Rail.

Na kilometr trati 4 kilometry kolejnic

Na stavbu nové tramvajové tratě bude potřeba např. 4 kilometry kolejnic, 2 561 betonových pražců, téměř 1 200 metrů kamenných obrubníků, více než 1 500 m 2 různých typů dlažby nebo téměř 4 500 m 3 různých typů štěrků a štěrkodrtě. Pokud vše půjde podle plánu, první cestující by se měli svézt nejpozději v dubnu roku 2022.

Fotogalerie
26 fotografií