Jágr odmítl Babiše. Hokejista nebude tváří kampaně za vakcinaci a očkovat se zatím nenechá

Jaromír Jágr odmítl nabídku premiéra Andreje Babiše (ANO), aby se zapojil do vládní kampaně za očkování proti covidu-19. Seznam Zprávy napsaly, že žádost Jágr odmítl s tím, že sám se nyní očkovat nehodlá, protože má dostatek protilátek. Množství protilátek na koronavirus by ale při rozhodování o podání vakcíny nemělo hrát roli, říkají odborníci. Zástupci ministerstva ani vakcinologové nedoporučují zkoumání protilátek v souvislosti s očkováním.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Babiš a Jaromír Jágr v roce 2013

Andrej Babiš a Jaromír Jágr v roce 2013 | Foto: Petr Novotný | Zdroj: CNC/Profimedia

„My jsme se o tom s panem premiérem bavili, že mu pan Jágr odmítl dělat figuranta na propagaci vakcinace z toho důvodu, že má protilátky,“ řekla Seznam Zprávám náměstkyně ministra zdravotnictví Martina Vašáková.

Jágr ale podle ní vycházel z chybného předpokladu. Odborníci tvrdí, že chybí jasná hranice dostatečného množství protilátek, navíc nikdo neví, jak rychle mu budou protilátky ubývat.

Vojtěch: Jsem spokojený se zájmem mladých o očkování. Na covidpasy je Česko připravené

Číst článek

Devětačtyřicetiletý Jágr na dotaz Seznam Zpráv, aby své důvody, proč odmítl stát se tváří očkování, vysvětlil, zatím nereagoval.

Server připomněl, že Babiš si spolupráci s Jágrem, který je majitelem a stále aktivním hráčem hokejového Kladna, vyzkoušel několikrát, naposledy v kampani ANO před krajskými volbami.

Cílem národní kampaně postavené na sloganu Udělejme tečku za koronavirem je, aby se k očkování přihlásilo alespoň 70 procent dospělé populace. Kampaň začala v dubnu, pro stát ji vytvořila iniciativa Cesta ven.

Tento měsíc, s otevřením možnosti očkování i pro mladší věkové skupiny, se do kampaně zapojili influenceři a rozšířila se na sociální sítě. V kampani se mají angažovat také zájmové spolky, jako jsou Orel, Junák či myslivecká jednota, nebo organizace zastupující národností a náboženské komunity.

S ústupem epidemie a menším strachem lidí z nákazy covidem se agitace podle autorů zaměří více na výhody vakcinace, tedy na to, že očkovaní lidé nemusí pravidelně podstupovat testy a je pro ně výrazně jednodušší například cestovat.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme