Krejčíková má druhý titul. Se Siniakovou slaví na Roland Garros triumf i v ženském deblu

Tenistka Barbora Krejčíková je královnou letošního Roland Garros. Po triumfu ve dvouhře se stala na pařížské antuce i deblovou šampionkou. S Kateřinou Siniakovou prošly turnajem suverénně jako druhý nasazený pár, ve finále porazily americko-polskou dvojici Bethanie Matteková-Sandsová, Iga Šwiateková 6:4, 6:2 a slaví třetí společný grandslamový titul.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Paříž (Aktualizováno: 13:33 13. 6. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou na archivním snímku | Foto: Thibault Camus | Zdroj: ČTK / AP

Krejčíková se stala po 21 letech první tenistkou, která na French Open vybojovala tituly ve dvouhře i čtyřhře. Naposledy to dokázala domácí Mary Pierceová v roce 2000.

Předtím se to povedlo také legendám Martině Navrátilové (1982, 1984), Američankám Billie Jean Kingové (1972) a Chris Evertové (1974-75), Australance Margaret Courtové (1973) a Rumunce Virginii Ruziciové (1978).

„Děkuji své partnerce, Katka hrála výborně. Doufám, že nám to bude dál klapat, třeba na olympiádě,“ řekla Krejčíková s myšlenkami na hry v Tokiu. „Jsem nadšená, že jsem tady letos mohla být, a těším se na příští rok,“ dodala a zopakovala poděkování publiku i všem svým trenérům a rodině.

Krejčíková se nyní stane podruhé v kariéře světovou deblovou jedničkou. V čele pořadí WTA ve čtyřhře už společně se Siniakovou byly dvanáct týdnů na konci roku 2018 a na začátku sezony 2019.

Češky do finále vletěly, hned prorazily podání loňské vítězky dvouhry v Paříži Šwiatekové a v poli zářila především Siniaková. Právě po jejím důrazném returnu při servisu Američanky vedly už 3:0. Za stavu 5:2 sice Siniaková, která se prala se servisem a dělala dvojchyby, ztratila podání, ale Krejčíková set o dvě hry později dopodávala.

Krejčíková vyhrála Roland Garros. Ve finále porazila Rusku Pavljučenkovovou 6:1, 2:6 a 6:4

Číst článek

Ve druhém setu byl duel vyrovnaný do stavu 2:2. Siniaková dál energicky létala po kurtu a byla skoro neprůstřelná na síti. Krejčíková dodávala páru klidnou sílu odzadu i při returnech. A Siniaková si svůj nejlepší game při podání schovala na závěr a jistě duel dokončila. Při mečbolu vystihla přeběhnutí Mattekové-Sandsové a poslala křížný vítězný prohoz.

„Za mě byl zápas super, jsem ráda, že takhle dopadl. Byla jsem před ním hrozně nervózní, Bára to ví, je super, že mě podpořila a zvládly jsme to jako tým. Bylo super, že jsme chytily začátek. Na síti jsem se cítila dobře, spadlo mi tam dneska snad všechno,“ řekla na pozápasové tiskové konferenci Siniaková.

„V Austrálii jsem nezahrála dobře a měla jsem trochu pocit, že to bylo na mojí straně. O to lepší výkon jsem chtěla podat tady, aby to byl dobrý výkon, dobrý zápas. Věděla jsem, že je Bára unavená, o to víc jsem si nemohla dovolit dělat chyby. Dopadlo to dobře,“ dodala Siniaková.

Krejčíková a Siniaková vyhrály debl v Paříži poprvé před třemi lety a druhý grandslamový titul přidaly ve stejném roce ve Wimbledonu.

bac, jpa, ĆTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme