reklama

Alžběta trvala na tom, že nakrojí dort šavlí. Pobočnici nabízející nůž odbyla

Pětadevadesátiletá Alžběta II. se rozhodla, že bude krájet slavnostní dort dlouhou ostrou zbraní. Půjčila si ji od lorda poručíka z Cornwallu. Chování Alžběty pobavilo i vedle stojící Kate, vévodkyni z Cambridge, a Camillu, vévodkyni z Cornwallu, která královně nakonec pomohla dort nakrojit.

Alžběta trvala na tom, že nakrojí dort šavlí. Pobočnici nabízející nůž odbyla. | Video: Reuters

Pětadevadesátiletá Alžběta II. se rozhodla, že bude krájet slavnostní dort šavlí. Půjčila si ji od lorda poručíka z Cornwallu. Její pobočnice přispěchala s nabídkou, že tam leží nůž a je možné ho použít. "Vím, že tam je," odbyla ji za smíchu hostů britská panovnice, "takto je to více neobvyklé," vysvětlila svoji volbu.

Chování Alžběty pobavilo i vedle stojící Kate, vévodkyni z Cambridge, a Camillu, vévodkyni z Cornwallu, která královně nakonec pomohla dort nakrojit.

Členové královské rodiny se účastnili The Big Lunch (tzv. Velkého oběda), který se tentokrát konal v době setkání lídrů sedmi ekonomicky nejvyspělejších zemí světa (G7). Velký oběd je každoroční setkávání, kdy se sousedé a komunity mohou lépe poznat.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama