VIDEO: Kopance a pěsti v Modřanské ulici! Dva cizinci napadli muže na zastávce tramvaje

PRAHA – Na oznámení brutálního napadení mladého muže dvěma cizinci, vyjížděli policisté k tramvajové zastávce Černý kůň v ulici Modřanská. Napadený musel být převezen do nemocnice, útočníky policisté dopadli. Nyní jim hrozí až deset let za mřížemi.

Pražští kriminalisté se zabývají napadením, kterého se začátkem června dopustili dva muži na zastávce tramvaje Černý kůň v Modřanské ulici,“ uvedl dnes policejní mluvčí Richard Hrdina. Krátce před devatenáctou hodinou přistoupili dva cizinci ke třiatřicetiletému muži a bez zjevného důvodu ho napadli. „Strhli ho na zem a kopali do oblasti hlavy a břicha,“ doplnil mluvčí.

Muž se několikrát pokusil zvednout, ale agresivní chování neustávalo. Muži přidali i pěsti a s brutalitou přestali, až když muž zůstal bezvládně ležet na zemi. Pak teprve z místa v klidu odešli. Od nahlášení události byli policisté z pohotovostní motorizované jednotky na místě během několika minut. Na základě poznatků od pozorných oznamovatelů se podařilo podezřelé osoby ve věku šestačtyřiceti let vypátrat v nedaleké ulici. Policistům tvrdili, že nic neudělali, jen si trochu vypili.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Orientační dechové zkoušky byly pozitivní s výsledkem přes jednu a necelé dvě promile alkoholu. Zraněného muže si převzali záchranáři a po prvotním ošetření jej převezli do nemocnice. Oba podezřelí muži byli omezeni na osobní svobodě a převezeni na policejní služebnu k dalším procesním úkonům.

Byl podán podnět na jejich vzetí do vazby, kterému soudce vyhověl. Za trestné činy výtržnictví a těžké ublížení na zdraví mužům hrozí v případě odsouzení až desetiletý trest odnětí svobody. Policejní video naleznete na tomto odkazu.