Jednoduchý návod na domácí pedikúru

nohy

Nastává léto a s ním období sandálků, žabek, prostě odhalených nohou. Pedikérky však mají v mnohých městech diáře nacpané k prasknutí. To ale neznamená, že musíte prochodit celé prázdniny v teniskách. Vyzkoušejte tento jednoduchý návod na domácí pedikúru. Hravě jej zvládnete, pěkně si odpočinete, a ještě zamezíte vzniku ztvrdlé kůže.

Základní vybavení

Určitě budete potřebovat lavor s vodou či jinou nádobu, do které nohy namočíte. Dále je nutností pemza či pilník na ztvrdlou kůži, sůl, ručník, hutný krém a tlusté ponožky. Máte všechno? Tak můžeme začít.

nohyNohy: foto Pixabay

Do nádoby napusťte spíše teplejší vodu, ale ne horkou, ať si nohy neopaříte. Přeneste na pohodlné místo a ručník rozložte vedle. Do vody nasypte dvě polévkové lžíce soli. Sůl stačí kuchyňská, ale samozřejmě je lepší třeba levandulová nebo citronová z drogerie. Někdo přidává i lžíci olivového oleje, ale to záleží na preferencích. Teď už stačí jen strčit nohy do lázně a pěkně si to užít, minimálně 15 minut. Jestli při tom budete koukat na seriál nebo si číst knížku je na vás.

Mazat všemi mastmi

Až si dostatečně užijete lázeň, osušte nohy na ručníku a můžete začít s úpravami. Pemzou obruste ztvrdlou kůži, ostříhejte nehty a upravte nehtovou kůžičku. Také zkontrolujte, jestli jsou všechny nehty v pořádku a netvoří se vám někde plíseň. Když se podchytí včas, rychleji se jí zbavíte.

nehtyNehty: foto Pixabay

Nyní zbývá poslední krok, který je podle mých zkušeností snad nejlepším bojovníkem proti vzniku tvrdé kůže. Vezměte ten hutný krém, o kterém byla řeč na začátku. Nemusí být určený přímo na nohy, stačí i výživné tělové máslo. Natřete chodidla silnější vrstvou a šup s nimi do ponožek! Hoďte si nohy nahoru a nechte krém vsáknout, opět zhruba 15 minut. Pak ponožky sundejte, zbytky krému z chodidel utřete (většinou žádné nezůstávají) a jste připraveny do sandálků. Stačí už jen nalakovat nehty.

Zdroj: https://www.diyprojekty.cz/2020/05/domaci-pedikura-v-5-krocich.html

Nohy: náhledové foto Pixabay

Starat se o své zdraví je základ a udržet si jej je dlouhodobý proces. Ráda se s vámi podělím o své zkušenosti a zajímavosti z tohoto odvětví.