17. června 2021 • 10:05

Eriksena po kolapsu čeká operace. Srdce mu bude hlídat defibrilátor

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dánský fotbalista Christian Eriksen musí po zástavě srdce v utkání mistrovství Evropy na operaci. Devětadvacetiletý záložník při zákroku dostane kardioverter-defibrilátor, který který hlídá srdeční rytmus.



Eriksen zkolaboval v 43. minutě sobotního utkání s Finskem a po resuscitaci přímo na trávníku byl hráč Interu Milán už při vědomí převezen do nemocnice. Zápas se po přerušení dohrál a Dánové prohráli 0:1.

„Christian prodělal řadu vyšetření a po nich bylo rozhodnuto, že dostane kardioverter-defibrilátor,“ uvedl na twitterovém účtu dánského svazu lékař reprezentačního týmu Morten Boesen.

„Po zástavě srdce je zavedení tohoto zařízení nutné, aby hlídalo srdeční rytmus. Na takovém postupu se shodlo několik odborníků z celého světa a Christian jejich řešení přijal,“ přidal Boesen.

Eriksen není prvním sportovcem, který dostal kardioverter-defibrilátor. Loni například obránce Daley Blind z Ajaxu, který startuje i na letošním Euru, nedohrál přípravný zápas s Herthou Berlín, protože se mu zařízení vypnulo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud