Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Z tropů v Praze do chladného Skotska. Možná budou změny v sestavě

Poslední trénink doma a odlet do Glasgow. Takový byl program fotbalové reprezentace před pátečním zápasem na mistrovství Evropy proti Chorvatsku. V něm se výběr trenéra Jaroslava Šilhavého pokusí navázat na pondělní úvodní výhru 2:0 nad Skotskem. V Praze, kde má reprezentace základnu, netradičně absolvovali předzápasový trénink a před pátou hodinou odpoledne odletěli do Skotska.

Reprezentanti trénovali na Strahově za tropického vedra a několikrát se polévali vodou. Trenéři nevyloučili, že by mohlo dojít ke změně v základní sestavě. Podle informací České televize mají tři hráči drobné zdravotní problémy.

Ve Skotsku se reprezentanti budou muset vyrovnat s velkým teplotním skokem, v Glasgow je téměř o 15 stupňů méně. Češi původně měli mít základnu při Euru v Edinburghu, ale kvůli hrozbě karantény pro celé mužstvo i v případě pouze jednoho pozitivního testu na koronavirus se připravují v Praze a k utkáním létají. Stejný model zvolilo i Chorvatsko, které má kemp poblíž přístavního města Rovinj.

Zatímco před pondělním úvodním duelem se Skotskem odletěl tým do Glasgow s dvoudenním předstihem, tentokrát vyrazil jen den předem. Podle reglementu UEFA si mohou týmy, které hrají na turnaji dvakrát na stejném stadionu, na něm zatrénovat pouze jednou.

Zápas s Chorvatskem má výkop v pátek v 18 hodin SELČ. Hned po něm se česká výprava znovu vrátí do Prahy a v neděli odcestuje k úternímu závěrečnému utkání skupiny do Londýna proti Anglii.

Většině hráčů přesuny nevadí. "Když to mám brát za sebe, myslím, že je to mnohem lepší – být v domácích podmínkách. Do Skotska to ani není daleko, letí se tam asi hodinu a padesát minut. Je to možná lepší než někde cestovat autobusem. Letadlem je to stokrát pohodlnější," uvedl útočník Michael Krmenčík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články