Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ševčenko je spokojený: Chtěli jsme víc vyhrát a zasloužili jsme si to

Hodně spokojený s výkonem svých svěřenců na evropském šampionátu byl po výhře nad Severní Makedonií 2:1 kouč ukrajinských fotbalistů Andrej Ševčenko. Radost měl hlavně z výkonu v prvním poločase i z toho, jak jeho hráči reagovali, když nepříjemný soupeř dal po přestávce gól.

Favorit v úvodní půli v Bukurešti dominoval a vedl po brankách kapitána Andrije Jarmolenka a Romana Jaremčuka. Po přestávce ale Severní Makedonie ožila a Ezgjan Alioski snížil dorážkou vlastní neproměněné penalty. Na druhé straně zahodil pokutový kop v závěru Ruslan Malinovskij, ale Ukrajinci těsný náskok udrželi.

"Ty tři body jsou pro nás velice důležité. V první půli jsme hráli moc dobře. Dali jsme dva góly, ale mohlo jich být víc. Po změně stran jsme udělali hloupou penaltu, která byla pro soupeře obrovskou vzpruhou," citoval Ševčenka web UEFA.com.

"Myslím, že jsme v útoku byli výborní a mám radost z takového výkonu. Ale nejdůležitější je to, jak jsme reagovali po penaltě. Ukázali jsme větší touhu po vítězství a zasloužili jsme si ho," přidal někdejší reprezentační útočník, který je s 48 góly historicky nejlepším ukrajinským střelcem. Jarmolenko na něj ale ztrácí už jen šest zásahů.

Ukrajinci po úvodní prohrané přestřelce 2:3 s Nizozemskem ve skupině C poprvé bodovali a na evropských šampionátech přerušili sérii šesti porážek, která trvala právě od triumfu nad Švédskem v červnu 2012. Vítězstvím v Bukurešti oživili šanci na premiérovou účast v osmifinále.

"Byly to velice rozdílné zápasy. Nizozemsko je na jiné úrovni, ale Severní Makedonie má také dobré hráče a charakter. Umí se kdykoliv vrátit do utkání a způsobit vám problémy. Celkově si myslím, že jsme tu odehráli dva dobré duely," konstatoval Ševčenko, jehož tým uzavře základní fázi turnaje pondělním soubojem s Rakouskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články