Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Ósakaová vynechá i Wimbledon, vrátit se chce na domácím olympijském turnaji

Naomi Ósakaová nebude hrát dle slov svého agenta ani ve Wimbledonu. Světová dvojka si chce po odstoupení z Roland Garros, které zdůvodnila ochranou svého duševního zdraví, dopřát delší pauzu s rodinou a přáteli. Vrátit se hodlá před domácími příznivci na olympijském turnaji v Tokiu.

Třiadvacetiletá Ósakaová vyvolala na antukovém grandslamu v Paříži pozdvižení úmyslem bojkotovat média. Po kritické reakci okolí se po postupu do druhého kola rozhodla z turnaje odstoupit a přiznala, že od svého triumfu na US Open v roce 2018 trpí depresemi.

Vynecháním povinných tiskových konferencí se chtěla vyhnout stresu z vystupování před médii, který má na její psychiku neblahý vliv.

Je nám líto, video expirovalo.
Kauza Ósakaová pohledem Studia 6

Nyní si chce podle oznámení agenta Stuarta Duguideho dopřát delší čas na vyřešení osobních záležitostí. "Na olympiádu bude připravena a už se moc těší, až si zahraje před domácími fanoušky," oznámil Duguid.

Pořadatelé Wimbledonu vyjádřili Ósakaové pochopení. "Naprosto jejímu rozhodnutí rozumíme. Přejeme jí příjemně strávený čas s přáteli a rodinou a těšíme se, že ji ve Wimbledonu přivítáme zpět příští rok," uvedli zástupci All England Clubu v prohlášení.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články