Hlavní obsah
Článek

Ben Carpenter (37) z Huddersfieldu je od 21 let svobodným tatínkem. Tehdy se stal nejmladším gayem Británie, který si adoptoval dítě s postižením. Pro tento velmi nesobecký způsob života se rozhodl, protože je přesvědčený, že je potřeba pomáhat právě nejzranitelnějším dětem.

Jeho prvním dítětem se stal Jack (14), který se narodil s autismem. Dále adoptoval Ruby (11), jež má mentální i fyzické postižení, Lily (9), která je úplně hluchá, a je dcerou jeho sestry, a Josepha (6) s Downovým syndromem.

V dubnu si přivezl domů poslední přírůstek do rodiny, dvouletého Louise, kterého adoptoval poté, co zemřel syn Teddy. Ten trpěl genetickou poruchou zvanou syndrom De Langeové a v listopadu 2019 zemřel na následky sepse. Ben si dopřál čas na truchlení, než si adoptoval Louise, který má mozkovou obrnu a je slepý.

Než se stal tatínkem na plný úvazek, pracoval Carpenter jako pečovatel. Vždy toužil po velké rodině, ale nikdy netrval na tom mít vlastní biologické potomky.

„Chtěl jsem dětem, které potřebují nejvíc pomoc, poskytnout láskyplný domov. V poměrně mladém věku jsem měl hodně co dokazovat. Musel jsem prokázat, že jsem dostatečně vyspělý, abych jim mohl nabídnout, co potřebují.“

Smrt Teddyho ho pochopitelně velmi zdrtila. „Vyčítal jsem si to a neustále přemítal, jestli jsem pro to nemohl udělat víc.“

Louise chtěl adoptovat už před Teddyho smrtí, ale když chlapec zemřel, pozastavil proces a oddal se zármutku.

„Začátkem loňského roku jsem si ale uvědomil, že mě Louis potřebuje, a tak jsem proces adopce znovu zahájil,“ dodává s tím, že se chlapci v rodině daří skvěle.

Benovy děti mají báječný sourozenecký vztah a vzájemně si pomáhají. Vyrůstají v láskyplném prostředí a zdaleka prý není vyloučeno, že Ben s adopcemi ještě neskončil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám