18. června 2021 • 09:51

Brazílie rozstřílela Peru, Neymar gólem překonal Ronalda a dotahuje Pelého

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdražší fotbalista historie Neymar přispěl 68. gólem v brazilské reprezentaci k jasnému vítězství 4:0 nad Peru na mistrovství Jižní Ameriky. Útočník Paris St. Germain tím překonal někdejší hvězdu Ronalda a ztrácí už jen devět branek na legendárního Pelého.



„Samozřejmě je to pro mě velká čest být součástí brazilské reprezentační historie. Mým snem bylo hrát za Brazílii, nosit tenhle dres. Nikdy bych si nepomyslel, že se dostanu na taková čísla,“ uvedl Neymar, který potřeboval na 68 branek 107 zápasů. Pelému stačilo k 77 gólům 92 utkání.

Ronaldo má v oficiálních záznamech 62 reprezentačních zásahů, ale brazilská konfederace mu počítá ještě dalších pět branek z neoficiálních utkání.

Brazilci navázali na výhru 3:0 nad Venezuelou a vedou skupinu B. Neymar skóroval počtvrté za poslední čtyři zápasy, vedle něj se trefili také Alex Sandro a v samém závěru Everton Ribeiro a Richarlison.

Copa América, fotbalové mistrovství Jižní Ameriky v Brazílii:

Skupina B:

Brazílie - Peru 4:0 (1:0)
Branky: 12. Sandro, 68. Neymar, 89. Ribeiro, 90.+3 Richarlison.

Kolumbie - Venezuela 0:0

Problémy s koronavirem

Počet případů nákazy koronavirem na fotbalovém mistrovství Jižní Ameriky vzrostl na 65. Podle informací pořádající federace CONMEBOL je 19 nakažených mezi hráči desítky zúčastněných týmů, další infekce se týkají členů realizačních týmů a lidí zajišťujících organizaci turnaje.

Pozitivní testy na covid-19 ve svých řadách už ohlásila polovina reprezentačních výprav. Po Venezuele, která měla už před startem 13 nakažených včetně osmi hráčů, se koronavirus objevil i v týmech Bolívie, Kolumbie, Peru a Chile. Bolivijský svaz, který dosud evidoval čtyři případy, ve čtvrtek oznámil další dva nakažené hráče - obránce Oscara Riberu a útočníka Jaumeho Cuéllara.

Na turnaji, který od neděle hostí jako náhradní pořadatel Brazílie, bylo dosud provedeno 5458 PCR testů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud