Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Česko

Únik chemikálií v Plzni-Skvrňanech má třetí oběť. Zemřel jeden z hospitalizovaných mužů, stav druhého se zlepšil

Po úniku chemikálií v Plzni-Skvrňanech zemřeli 18. června 2021 dva lidé, další dva jsou ve velmi vážném stavu. Podle hasičů unikly ve vysokých koncentracích chemikálie na bázi síry v areálu firmy, která se zabývá zpracováním tekutých průmyslových kalů. Na místě hlídají policisté, provoz byl již obnoven. foto: ČTK

Plzeň - Páteční únik toxických látek v areálu firmy SUEZ v Plzni-Skvrňanech má třetí oběť. V sobotu v nemocnici zemřel jeden z mužů, který byl při neštěstí vážně zraněn. Řekla to administrátorka fakultní nemocnice v Plzni Libuše Kufnerová. Stav druhého zraněného se podle ní mírně zlepšil a je ve stabilizovaném stavu. Plzeňští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.
  7:40aktualizováno  14:42

Dva lidé zemřeli v Plzni po úniku chemikálií v areálu firmy, která zpracovává tekuté kaly

Mluvčí společnosti Kateřina Kodadová řekla, že firma dál zjišťuje příčiny tragédie. Od pátku jsou v kontaktu s rodinami obětí i s vyšetřovateli. „S vyšetřovateli plně spolupracujeme a poskytujeme požadovanou součinnost. V současné době jsou i nadále shromažďovány veškeré dostupné podklady, abychom zjistili příčiny této tragické události,“ uvedla Kodadová.

„Plzeňští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti a prověřují veškeré okolnosti. Ve věci budou vyžádány znalecké posudky,“ uvedla v sobotu v tiskové zprávě policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Hasiči zasahují při úniku plynů v Plzni.
Po úniku chemikálií v Plzni-Skvrňanech zemřeli 18. června 2021 dva lidé, další...

Společnost SUEZ se zabývá čištěním tekutých průmyslových kalů. Páteční únik látek zasáhl sedm lidí, čtyři museli záchranáři resuscitovat, dva z nich týž den v nemocnici zemřeli, další podlehl těžkým zraněním v sobotu.

V areálu unikly toxické látky z čističky, konkrétně siřičitan a sirovodík ve vysokých koncentracích. Po úniku zůstali v prostorách firmy čtyři lidé v bezvědomí, několik dalších bylo evakuováno. Zasažení byli muži ve věku 40 až 60 let. Záchranáři vyhlásili hromadné postižení osob. Obyvatelé v okolí únik neohrozil, nebezpečné látky se nedostaly do kanalizace. 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!