Co můžeme, to si lovíme sami. Třeba na candáty jezdíme v noci po práci, líčí Hrachový

Karel Šimůnek

Jiří Hrachový pochází z Valašska, což se promítá také do toho, jak uvažuje o vaření. Aktuálně působí ve Výčepu v Korunní na pražských Vinohradech. Předtím než začal vařit, zkoušel štěstí také třeba ve francouzských cizineckých legiích. „Je to zajímavý život, dostanete se na místa, kam byste se normálně nepodíval,“ vzpomíná. Následně vařil pět let v Anglii. „Měl jsem nulový osobní život, chtěl jsem se pak už vrátit,“ říká. Pokud jde o vaření, největší inspiraci našel v dánské kuchyni.

V nové epizodě podcastu Chef Arena Hrachový také líčí, jak po návratu do Česka vystřídal několik podniků v Praze, aby následně dostal nabídku vybudovat v Korunní klasickou českou hospodu. „Říkal jsem si, že by mně ta česká kuchyně bavila asi nejvíc. Protože jsem Čech, pocházím z  Valašska, mám k tomu nejblíž. A když jdu někam na jídlo, stejně si dám nejradši českou kuchyni. A říkal jsem si, že když mám ty zkušenosti, proč nezkusit něco nového. A spojit to s pivovarem, dělat něco k pivu. Chtěli jsme to dělat trochu jinak. A baví nás to, máme odezvu, stále se vyvíjíme,“ říká s tím, že začátky nebyly úplně nejlehčí.

Jak se to kloubí s dánskou kuchyní? V čem Hrachovému okouzlila Kodaň? A co plánuje do budoucna a jaký je šéf? Podívejte se na celý podcast.

Video je pouze pro předplatitele
Uvidíte v něm:
  • Jak se klasická česká hospoda kloubí s dánskou kuchyní?
  • V čem Hrachovému okouzlila Kodaň?
  • A co plánuje do budoucna a jaký je šéf?
sinfin.digital