Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Porovnali jsme český a německý Primark: Je za hranicemi levnější a rozmanitější zboží?

Český versus německý Primark: Který je lepší?
Zdroj: extra.cz/Martin Procházka, se souhlasem Anna-Marie Humlová, koláž eXtra
+ Dalších 9 fotografií
Srovnání

Na příchod irského módního řetězce Primark do Prahy se čekalo mnoho let. Dne 17. června se Češi konečně dočkali a mohli tak jít nakupovat. Mnoho lidí si ale všimlo, že jsou ceny vyšší než v zahraničí a velikosti i sortiment se také liší. Redakce eXtra.cz se proto rozhodla vyjet do drážďanské pobočky Primarku a otestovat na vlastní kůži, zda jsou tyto domněnky pravdivé či nikoliv. 

Drážďanský Primark byl pro Čechy spoustu let útočištěm k tomu, aby zde mohli nakoupit mraky levného zboží v ne zrovna vysoké kvalitě. Každý si tu ale našel své, ať už se jednalo o módu, kabelky, kosmetiku, nebo bytové doplňky.

Dne 17. června se ale v České republice otevřela první pobočka tohoto řetězce a lidé si chodili nadšeně stoupat do dlouhých front, aby se mohli do tamního obchodu podívat. Mnohým se ulevilo, že už nemusí jezdit za hranice, ale naopak se našli i tací, kteří říkali, že český Primark se značně liší od toho zahraničního.

Jiný sortiment, jiné ceny

Lidé si nejvíce stěžovali na vysoké ceny.Do Drážďan jezdím pravidelně a přijde mi to tam levnější než tady. V Německu bych za šaty pětistovku nedala," řekla pro eXtra.cz jedna ze zákaznic pražské pobočky.

Redakce eXtra se rozhodla, že tvrzení zákaznice ověří. Při návštěvě drážďanského Primarku vyšlo najevo, že v Německu je zboží opravdu o pár korun levnější než v Česku. Navíc je jejich sortiment odlišný a mnohem rozmanitější než ten, který je nabízen v Praze. 

To ale není jediná odlišnost. V Německu je mnohem více velikostí 40 - 46, protože Němky jsou obecně více při těle než Češky. Kromě toho za hranicemi působí zboží na omak kvalitněji. 

Na druhou stranu z pozorování vyplynulo, že mají Češi zboží uspořádanější, zatímco v Německu to připomíná spíše hrabárnu. Ale samozřejmě to může být i tím, že v Česku je Primark otevřen teprve tři dny.

Jak se nejlépe dostat do Drážďan i rozbor českého versus německého oblečení z Primarku se dozvíte v dalších pokračováních.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy