Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Učitelku Dreu i jejího mazlíčka ošklivě napadl pitbull na Vinohradech! Následky si poneseme celý život, řekla pro eXtra.cz

Pokousání psem.
Zdroj: Se souhlasem Drey, koláž eXtra.cz
+ Dalších 5 fotografií
Psí útok

Klasická procházka se změnila v noční můru. Na Dreu (37) zaútočil pes v sadech Svatopluka Čecha na pražských Vinohradech, kde zrovna venčila svého čtyřnohého mazlíčka. Pes, jehož rasa byla pitbull, zaútočil nejdříve na jejího voříška a poté i na ni samotnou. Pokousaný pejsek musel podstoupit náročnou operaci a žena dostala na dva týdny neschopenku. Majitelka útočného pitbula dává podle ní od všeho ruce pryč. Momentálně se hledají svědci události a případ řeší policie.

Měl to být den jako každý jiný. Sedmatřicetiletá Američanka Drea, která v Česku žije už čtrnáct let, šla v pondělí 24. května venčit svého čtrnáctiletého pejska do parku. „Najednou jsem uslyšela, jak se na nás vysokou rychlostí řítí jiný pes. Byl to samec pitbula, utíkal přímo k nám, zatímco jeho majitelka postávala cca 25 metrů daleko,” popisuje pro eXtra.cz děsivou událost Drea a dodává, že pes nasadil agresivní útočný postoj a dokolečka si jejího pejska obešel.

Pitbull na pejska zaútočil tím způsobem, že ho povalil na záda a kousal do hrudi i ramen. Drea se pokoušela svého mazlíčka zachránit, proto přiběhla a snažila se je od sebe odtrhnout. Jenže v tom pitbul zaútočil na ni a zakousl se do jejího stehna. „Když se mi ho podařilo odtrhnout, znovu se vrhnul na mého pejska. V tu chvíli k nám konečně doběhla majitelka a psa zklidnila,” vypráví.

Prý šlo jen o běžnou potyčku psů

Po děsivém incidentu byla přivolána záchranka i policie. Drea se s majitelkou útočícího psa dohodla, že uhradí náklady na nezbytnou léčbu. „První ošetření zranění mého pejska vyšlo na 10 000 Kč. To majitelka slíbila uhradit, ale nikdy to neudělala. Můj pejsek musel následně podstoupit operaci, která naštěstí dopadla v pořádku. Náklady na ni a na celkovou léčbu se už ale vyšplhaly na 50 000 Kč,” upřesňuje Drea.

Podle ní se majitelka odmítá postavit k incidentu čelem a tvrdí, že šlo o běžnou vzájemnou potyčku psů a tím pádem se jí to netýká. „K mým zraněním řekla, že jsem se do toho vůbec neměla zapojovat. Na základě těchto svých tvrzení náklady na léčbu odmítá uhradit. Tady navíc nejde jen o léčbu, kvůli svým zraněním jsem nemohla ani chodit do práce, nemluvě o traumatu, které si společně s pejskem poneseme,” zoufá si.

Celý případ stále řeší policie, hledá svědky, přičemž momentálně má již dva, a také dělala celkovou rekonstrukci činu.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy