Hlavní obsah

V Rusku zadrželi podezřelého po nálezu těla zmizelé Američanky

Moskva

Ruská policie zadržela podezřelého poté, co bylo nalezeno tělo 34leté Američanky Catherine Serouové, které studovala v Nižním Novgorodu a byla od úterý nezvěstná. Ještě odeslala matce SMS, že doufá, že nebyla unesena. Muž je vyšetřován pro únos a vraždu.

Ruská policie. Ilustrační foto

Článek

Ruští vyšetřovatelé uvedli, že zadržený narozený v roce 1977 má dlouhý trestní rejstřík a je v něm řada velmi vážných zločinů.

Serouová působila v řadách americké pěchoty v Afghánistánu. Do Ruska odešla studovat právo na Institutu Lobačevského v Nižném Novgorodu, protože chtěla pracovat jako imigrační právnička.

Její matka uvedla, že dcera v úterý spěchala ze svého bytu v Boru kousek za městem do centra, aby stihla zaplatit na klinice, protože její platba neprošla. Zřejmě nepočkala na objednaného řidiče Uberu a stopla si projíždějící vozidlo. Serouová své matce ještě v 18:30 místního času poslala SMS: „Jsem v autě s cizincem. Doufám, že nejsem unesená.“ Podle matky zřejmě propadla panice, když zjistila, že řidič zabočil do lesa.

Od té doby se neozvala. Policie po ní pátrala v lese v místě, odkud naposled telefonovala, a v sobotu ráno našla její tělo. Smrt Serouové potvrdilo americké velvyslanectví v Moskvě.

Podezřelý byl zatčen hodinu po nálezu těla. Bezpečnostní kamera zachytila Serouovou ve stříbrném autě, které mělo otevřené okýnko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám