Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pašeračka Tereza se rozplakala štěstím. Bude za ni bojovat světoznámé eso

Pašeračka Tereza se rozplakala štěstím. Bude za ni bojovat světoznámé eso
Zdroj: profimedia
+ Další fotografie
Vězení

Tereza Hůšková (25) vidí po letech za mřížemi světlo na konci tunelu. Přestože Češce, která si má v pákistánské věznici odsedět bezmála devět let za pašování drog, bylo zrušeno odvolací řízení, měla důvod k radosti. Navštívil ji totiž světoznámý právník, u kterého prosila o pomoc už před rokem. 


Pašeračka Tereza Hlůšková se dlouho těšila na odvolací řízení, které mělo proběhnout 17. června. Nakonec se ale, tak jako už mnohokrát v minulosti, musela smířit s hořkou zprávou. Stání bylo odloženo...

„Odvolání Terezy nebylo možné znovu vyslechnout. Vrchní soud v Láhauru opět zrušil odvolací harmonogram,“ uvedl zdroj z Pákistánu pro Blesk.cz. Důvodem je časové vytížení soudců Málika Šehzáda Chána a Vahída Chána.

Před právníkem se rozplakala

Přestože je odložení řízení nepochybně špatnou zprávou, Hlůšková měla alespoň jeden důvod se radovat. Ve věznici ji totiž spolu s jejím právníkem Navídem Basírem navštívil světoznámý advokát Saif ul Malúk.

U něj žádala o pomoc už před rokem, doposud ale byly všechny prosby marné. Nakonec se ale přeci jen dočkala a zaneprázdněný právník si na Češku udělal čas a přislíbil pomoc. Utvoří tak advokátní tandem s Basárem za účelem pomoct pohledné trestankyni. Ta se údajně před Malúkem rozplakala.

Ve vězení sedí už tři roky

Tereza Hlůšková byla v roce 2018 odsouzena za pašování devíti kilogramů heroinu v kufru. Chytili ji na letišti v Láhauru. Od té doby bojuje za pomoci právníků o možnost propuštění z pákistánského vězení.



Související články

Další články

Nejnovější kauzy