Hlavní obsah
Článek

Z vily v Beverly Hills, známé také jako „prokletý dům Jean Harlow“, jde tak trochu mráz po zádech. Dvě hollywoodské legendy, které v domě žily, předčasně zemřely, obě ve věku pouhých 26 let. Kromě toho v domě došlo k sebevraždě a podle některých svědectví v něm straší.

Ikona stříbrného plátna Jean Harlow se do domu nastěhovala po svatbě s Paulem Bernem v roce 1932. Sňatek mnohé překvapil, režisér, působící ve vedení studií MGM, byl o 22 let starší než herečka. Manželství jim údajně od začátku neklapalo a skončilo po dvou měsících strašlivou tragédií.

"Prokletý dům" na Easton Drive v Beverly Hills

Berna našel komorník nahého v jeho ložnici s kulkou v hlavě. Policie nakonec usoudila, že šlo o sebevraždu, i když se o příčině smrti hojně spekulovalo. Jean se z domu odstěhovala, ale po pěti letech se u ní projevily zdravotní problémy. Většinou, když onemocněla, uvádělo se, že jde o chřipku, nicméně potíže se jí vracely stále častěji. V červnu 1937 zemřela na selhání ledvin, diagnózu bohužel odhalili příliš pozdě.

V roce 1963 dům na Easton Drive koupil kadeřník celebrit Jay Sebring. Krátce nato začal randit s krásnou herečkou Sharon Tate. Chodili spolu dva roky, než ho opustila kvůli Romanu Polanskému. Během vztahu v domě často pobývala a prý byla svědkem nadpřirozených událostí.

V rozhovoru z roku 1968 popsala, že ji jednou v noci probudil zvláštní pocit. Spala v ložnici, kde se Bern zastřelil. V pokoji prý uviděla postavu ducha, podle ní šlo o Berna. Utekla z místnosti a u schodů narazila na dalšího ducha, postavu přivázanou ke schodišti, která měla podříznuté hrdlo. Nedokázala prý rozeznat, kdo to byl, ale předpokládala, že šlo o ni nebo Sebringa.

Incident vnímala jako varování, a to samozřejmě netušila, jak strašlivý konec ji zanedlouho potká. Tate žila s Polanským nedaleko „prokletého domu“, když ji a další čtyři osoby, včetně Sebringa, v srpnu 1969 brutálně zavraždil kult Charlese Mansona. Bylo jí pouhých 26 let, stejně jako Harlow v době její smrti.

Přišel snad Tate opravdu varovat duch Paula Berna? A může být dům skutečně prokletý? Další majitelé vypověděli, že v domě zaznamenali podivné dění. Někteří dokonce přísahají, že viděli duchy Berna i Harlow. Co tehdy v noci Tate viděla, není jasné, z historek, které se k domu vážou, ale naskakuje husí kůže.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám