Jurečka (KDU-ČSL): Udělali jsme tečku za Hněvotínem

21.06.2021 22:48 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k hlasování zastupitelstva Olomouckého kraje k stavbám na orné půdě

Jurečka (KDU-ČSL): Udělali jsme tečku za Hněvotínem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Po dnešním hlasování zastupitelstva Olomouckého kraje už je definitivně jasné, že 42 ha nejlepší zemědělské půdy u Hněvotína zůstane i nadále ornou půdou!

Jsem hrozně rád, že se to již podařilo definitivně uzavřít. Betonu se fakt nenajíme a kraj má více než dostatek jiných ploch pro případné průmyslové zóny, ať už v rámci brownfieldů či současných zón. Není proto důvod stavět na nejlepší půdě!

Tímto hlasováním jsme také naplnili jednu z důležitých priorit našeho programu Spojenci - Koalice pro Olomoucký kraj (ZDE). Lokalita u Hněvotína byla totiž definitivně vyřazena ze strategických ploch a jako s případnou průmyslovou zónou s ní již tedy Olomoucký kraj dále nepočítá.

Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří jste byli aktivní, mluvili o kauze Hněvotín se svými blízkými, podepisovali petice a jinak se snažili o zachování naší nejlepší půdy. Moc si toho vážím a jsem rád, že se naše společné úsilí vyplatilo.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.