Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Češi mohou slavit postup. Závěrečné duely už o něj Šilhavého tým nepřipraví

Čeští fotbalisté získali na ME před úterním závěrečným duelem skupiny v Anglii jistotu postupu. Skončí nejhůře mezi nejlepší čtveřicí z třetích míst. Rozhodly o tom duely v jiných skupinách.

Patrik Schick se raduje z gólu v chorvatské síti
zdroj: AP autor: Paul Ellis

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého mají díky pondělním výsledkům jistotu, že skončí nejhůře mezi nejlepší čtveřicí z třetích míst, která do osmifinále doprovodí první dva celky z každé skupiny.

Český tým zatím získal na turnaji čtyři body za úvodní výhru 2:0 nad Skotskem a remízu 1:1 s Chorvatskem. Reprezentanti k jistotě postupu bez ohledu na úterní výsledek zápasu v Londýně proti Anglii potřebovali, aby aspoň ve dvou ze zbylých pěti skupin uhrál celek na třetím místě maximálně tři body.

Šilhavého výběru pomohly dnešní výsledky ve skupinách B a C. V "céčku" nejprve vpodvečer Ukrajina prohrála s Rakouskem 0:1 a na třetím místě tabulky získala tři body. Večer pak v "béčku" neuspěly Rusko i Finsko a třetí celek skupiny rovněž uhrál jen tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi chtějí ve Wembley odčinit předloňský debakl

Český celek od rozdělení federace nechyběl ani na jednom ze sedmi evropských šampionátů, do vyřazovací fáze postoupil v samostatné historii počtvrté a poprvé od roku 2012. Na minulém Euru před pěti lety reprezentanti skončili ve skupině. Českým maximem od rozdělení federace je stříbro z roku 1996. Hráči a realizační tým se podle tiskového mluvčího reprezentace Petra Šedivého nyní soustředí na úterní utkání a k postupu se vyjádří až po něm.

Šilhavého výběr před závěrečným třetím kolem skupiny nečekaně vede tabulku o skóre před Anglií. Pokud reprezentanti uhrají s Albionem aspoň bod, překvapivě postoupí z prvního místa. V takovém případě by v osmifinále v Londýně narazili na druhý tým z papírově nejsilnější skupiny F. Jistotu postupu po dnešním programu získala i Anglie.

V případě porážky s Albionem by národní tým mohl klesnout na třetí místo jen za předpokladu, že Chorvaté v souběžně hraném duelu zdolají Skotsko a zároveň si vylepší stávající skóre. Balkánský výběr má nyní v součtu o tři branky horší rozdíl než český celek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články