Jan Podroužek
30. června 2021 • 21:04

Ze slabiny je na EURO přednost! V čem vyniká česká defenziva?

Vstoupit do diskuse
6
  • Video se připravuje ...

    Mělo to být nejslabší místo české reprezentace, průchoďák, který pošle ambice týmu do křoví. Ale Češi vybrali své obraně skoro všechny chlupy a ta patří na EURO mezi pět nejlepších. Především stoperská dvojice Tomáš Kalas a Ondřej Čelůstka vzdoruje všem obavám, vydatně jí pomáhají střední záložníci Tomáš Souček a Tomáš Holeš. Prostě dobrá práce.

  • TOMÁŠ VACLÍK, brankář, 32 let

    2 čistá konta na EURO

    Zazářil především v prvním utkání se Skotskem, v němž chytil minimálně dva góly, v osmifi nále proti Nizozemsku zase předvedl bravurní zákrok proti samostatnému úniku Donyella Malena za stavu 0:0. Hraje o nové angažmá, po turnaji by s hledáním klubu nemusel být problém.

    EURO 2021: Řekl si o nové angažmá? Hřebík ocenil Vaclíkovy kvality
    Video se připravuje ...

    Skok Tomáše Vaclíka pod nohy Donyella Malena

  • VLADIMÍR COUFAL, pravý obránce, 28 let

    12 křižných centrů na EURO

    V české obraně na EURO působí trochu jako anomálie. Kromě výborného bránění – má 28 získaných míčů, nejvíc z týmu – taky skvěle útočí. Přes jeho stranu jde drtivá většina akcí týmu a z jeho kopaček třetí nejvyšší počet křížných balonů rozvíjejících útok.

    Český obránce Vladimír Coufal v utkání na EURO proti Skotsku

  • ONDŘEJ ČELŮSTKA, pravý stoper, 32 let

    77,86 % úspěšnost v obranných soubojích na EURO

    S obezřetností si dává fóra před rychlými útočníky soupeřů, ale jakmile s nimi přijde do obranného souboje, většinou vítězí. Má úspěšnost dalece přesahující sedmdesát procent, v této disciplíně patří mezi pět nejlepších hráčů na celém turnaji.

    Ondřej Čelůstka (vpravo) v zápase proti Skotsku na EURO

  • TOMÁŠ SOUČEK, střední záložník, 26 let

    34 vzdušných soubojů na EURO

    Zase vyčnívá ve své tradiční silné disciplíně, v hlavičkových soubojích. Svedl jich už 34, to je čtvrtý nejvyšší počet mezi všemi hráči na turnaji a pomáhá tím uklízet balony před stoperskou dvojicí. Stará se i o rozehrávku.

    Tomáš Souček by měl být lídrem českého týmu

  • TOMÁŠ KALAS, levý stoper, 28 let

    6 zablokovaných střel na EURO

    České reprezentaci se obecně daří stavět se soupeřům do střel, hráči překazí více než třetinu pokusů. Nejlepší je v tom Tomáš Kalas, který zastavil šest ran protivníků, patří v tom k úplné špičce na mistrovství společně s Ukrajincem Mykolou Matvijenkem.

    Český stoper Tomáš Kalas se snaží bránit anglickou hvězdu Harryho Kanea

  • TOMÁŠ HOLEŠ, střední záložník, 28 let

    14 získaných míčů na EURO

    Oproti tradičním oporám národního týmu nenastoupil v základu v úvodním utkání se Skotskem, přesto má šestý nejvyšší počet získaných míčů v mužstvu a nejvyšší počet skluzů – 8. Čistič, český Gennaro Gattuso, ovšem taky s gólem a asistencí v osmifinále.

    Holeš je produktivní díky důrazu a skvělé střele. Jaké jsou zásadní momenty jeho kariéry?
    Video se připravuje ...

  • PAVEL KADEŘÁBEK, levý obránce, 29 let

    1 spáchaný faul na EURO

    Na turnaji zatím odehrál jen jeden zápas jako záskok za vykartovaného Jana Bořila, svou roli ale zvládl, a i když měl proti sobě nadupaného Denzela Dumfriese, odešel s jedním spáchaným faulem. Byl opatrný, spíš klasický bek, příliš se nezapojoval do ofenzivy.

    Pavel Kadeřábek Denzela Dumfriese dokázal uhlídat

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud