Hlavní obsah

Policie zadržela Jana Kočku

Policie zadržela v centru Prahy tři lidi podezřelé z násilné trestné činnosti. Podle důvěryhodného zdroje Práva je mezi nimi i podnikatel Jan Kočka.

Foto: Novinky

Zadržení Jana Kočky

Článek

Trojici zadrželi v úterý pražští kriminalisté, kteří řeší loupeže. „Při realizaci v centru Prahy zadrželi trojici osob podezřelých z násilné trestné činnosti. Probíhají s nimi standardní úkony trestního řízení,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Zda je mezi zadrženými Kočka, nepotvrdila.

Na začátku letošního února uvedla ČT, že policie navrhla obžalovat podnikatele Jana Kočku spolu s dalšími 25 lidmi a čtyřmi firmami z krácení daně.

Podle detektivů pomocí fiktivních faktur připravili stát na daních zhruba o 150 milionů korun.

Foto: Novinky

Obviněna byla podle televize i Kočkova úklidová firma Prostor. Kočka po obvinění z daňového úniku uvedl, že v souvislosti s kauzou pozastaví své členství v pražské ČSSD, jejímž byl dlouholetým členem.

Jan Kočka je synem podnikatele Václava Kočky st., který provozuje poutě na pražském Výstavišti. Jeho bratr Václav Kočka ml. byl zastřelen Bohumírem Ďuričkem v pražské restauraci v roce 2008 při křtu knihy Jiřího Paroubka.

Foto: Novinky

Kočkův syn Jan Kočka ml. zemřel v roce 2018 při dopravní nehodě na D11. Řídil v protisměru pod vlivem alkoholu a kokainu a při nehodě zemřel i řidič druhého auta, do kterého narazil, když jel v protisměru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám