fb pixel I mistr zpěvák se někdy utne: 5 důkazů, které vás přesvědčí o tom, že i Karel Gott uměl být interpretem na úrovni Těžkýho Pokondra – G.cz
Vyhledávání

I mistr zpěvák se někdy utne: 5 důkazů, které vás přesvědčí o tom, že i Karel Gott uměl být interpretem na úrovni Těžkýho Pokondra

+ DALŠÍ 4 FOTKY + DALŠÍCH 5 FOTEK

Všemi milovaný zpěvák a národní poklad Karel Gott by ve středu 14. července oslavil 83. narozeniny. Nicméně Karel Gott nebyl jen mistr hitů, ale i přešlapů. Pojďme zavzpomínat na jeho nejbizarnější hity.

Martin Miko
Martin Miko Aktualizováno 14.7.2022, 10:12

Mistr oblíbených předělávek

Mistrovský zpěvák Karel Gott samozřejmě nenazpíval jen hity typu Trezor, Lady Carneval nebo Stokrát chválím čas. Jeho nekonečná diskografie zahrnuje i nepřeberné množství odporných coverů s odpornými texty a další šílenosti, které naštěstí jen tak neuslyšíte. My jsme sebrali zbytky odvahy a rozhodli se tyto roky neprobádané vody prozkoumat. A tak vznikl soubor nejhorších písní od nejlepšího zpěváka v novodobé české historii. Tak tedy jdeme na to.

1. Karel Gott – Mám styl Čendy

V roce 1984 se český textař Michal Bukovič rozhodl pro Karla Gotta otextovat globální hit I`m Still Standing od Eltona Johna. A tak vznikla bizarní česká verze jménem Mám styl Čendy. Při poslechu s radostí zavzpomínáte na covery od Šmoulů nebo Těžkého Pokondra.

2. Bushido feat. Karel Gott – Für immer jung a Leoš Mareš feat. Karel Gott – Být stále mlád

Stokrát předělanou píseň Forever Young od kapely Alphaville si Karel Gott v podstatě přivlastnil a kromě své české verze, v níž zpívá o tom, jak snil o prvních džínách, má i mnoho dalších verzí. Jednu má například s německým rapperem Bushidem a další pro změnu s Leošem Marešem. Vrchol trapnosti předvedl slovenský rapper Majk Spirit, který se chtěl na Gottově smrti přiživit a nahrál mu svou slovenskou verzi.

3. Karel Gott – Jsou svátky

Další případ tisíckrát předělaného hitu. Původně se jedná o píseň Mandy, kterou zpíval v 70. letech americký zpěvák Barry Manilow. Na paškál si ji bohužel vzal i Karel Gott a udělal z ní vánoční písničku Jsou svátky. Původní tvůrci hitu Scott English a Richard Kerr musí dodnes rotovat v hrobech pokaždé, když někdo pustí Gottovu verzi.

4. Karel Gott – Kakaová

Zní to nevěřícně, ale nejedná se o žádnou cover verzi. Nýbrž o originální píseň, ke které je dokonce i videoklip. Na písni není bizarní hudba ani samotná píseň, ale spíš jakýsi „exotický“ videoklip. Vše doplňuje text od Karla Šípa. Lidem se to samozřejmě líbí.

5. Karel Gott – Babylon

Podle komentářů na YouTube bohužel posluchači nerozlišují mezi tím, kdo píseň složil a proslavil a tím, kdo předělal text do češtiny a pak to jen zazpíval. A tak jsme svědky toho, že velký hit od Boney M zní jako socialistická hymna.

A tady jste mohli zavzpomínat na jednu neobvyklou událost, která se málem stala.

Podobné články

Doporučujeme

Další články