Logo regionálního portálu velkobitessko.cz

Regionální zpravodajství

Kraj Vysočina připravuje opravu Rajhradské ulice ve Velké Bíteši

Kraj Vysočina
sobota 17.7.2021

Ilustrační foto
Autor: stock.xchng

Už letos na podzim by mohla být zahájena oprava téměř půlkilometrového úseku Rajhradské ulice ve Velké Bíteši. Součástí připravených prací je i úprava části Jihlavské ulice, kde bude v úseku několika desítek metrů odstraněna vytlačená vrchní vrstva a nahrazeny krytové vrstvy. Opravám komunikace bude předcházet položení nového vodovodního potrubí a splaškové kanalizace, rekonstrukce stávajícího vodovodního řadu s napojením na další plánovaný vodovod. Předpokládaná hodnota kompletní veřejné zakázky, která vyřeší zájmy jak Kraj Vysočina, tak města Velká Bíteš a Svazu vodovodů a kanalizací Žďársko je vyčíslena na více než 33,5 miliónu korun.

Předmětem části zakázky, která jde za Krajem Vysočina, jsou stavební práce spočívající zejména v provedení rekonstrukce silnice III/3928 v ul. Rajhradská v intravilánu města Velká Bíteš. V části úseku bude provedeno rozšíření zemního tělesa vyztuženým násypem. Odvodnění silnice je zajištěno umístěním nových dešťových vpustí včetně přípojek do kanalizace. Dále budou součástí díla trubní propustky, rámový propustek a vjezdy na pozemky. Projekt počítá s rozšířením silničního tělesa a vybudováním odvodnění komunikace ulice Rajhradské od ulice Na Výsluní v délce 120 metrů. Kraj Vysočina bude svou část prací platit z krajského rozpočtu.

Pokud se podaří v následujících týdnech vysoutěžit dodavatele díla, předpokládá se zahájení prací ještě na podzim letošního roku s tím, že práce jsou rozděleny do dvou etap a dokončeny by měly být do konce příštího roku.

TOP
Flexipal a.s. nabízí práci na pozici Speditér / Dispečer v obci Křoví

Speditér / Dispečer

Flexipal a.s. Křoví nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP). Pro uchazeče se středoškolským vzděláním s maturitou. ➤ Flexipal, dynamicky rostoucí, mezinárodní společnost, zabývající se zpracováním dřeva, výrobou a…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama