Hlavní obsah

Palác na kolejích. Takhle by mohl vypadat luxusní vlak pro boháče

Železniční doprava může díky pandemii zažít boom. O kus dál by ji chtěl posunout francouzský designér Thierry Gaugain, který navrhl luxusní vlakovou soupravu za 350 milionů dolarů (7,5 miliard korun). Tento palác na kolejích by nicméně nebyl určen pro veřejnost, ale jediného majitele.

Foto: Thierry Gaugain

Luxusní vlak by vyšel na 7,5 miliardy korun.

Článek

Opulentní soupravu dlouhou 400 metrů by tvořilo 14 vagonů se sklem tak technologicky pokročilým, že by mohlo měnit podobu od zcela tmavého po úplně transparentní. „Vlak je zamýšlen pro jediného majitele, nejde o hromadnou dopravu,“ vysvětlil pro CNN Gaugain. „Majitel, kterého si představujeme, je někdo, kdo si je vědom unikátnosti vlaku a chápe, že se nebavíme jen o přepravě z bodu A do bodu B,“ doplnil.

Podle Gaugaina se doprava obecně zaměřuje více na rychlost než samotný zážitek z cesty. Jeho G Train by měl nabídnout opak. Pasažéři by se na jeho palubě měli kvalitně zabavit, než se přiblíží k cílové destinaci. „Cestování není o rychlosti. Je o tom, že si vyhradíte čas, protože to je jediný poklad, který máme,“ míní designér.

Luxusní vlak by se měl plně přizpůsobovat aktuálním požadavkům cestujících. Buď skrze transparentní okna nabídne výhledy do okolní krajiny, nebo si panorama budou moci upravit sami pasažéři. „Vlak je jako jeviště. Můžete v něm změnit světlo, roční období nebo tempo, abyste změnili své vnímání času,“ vysvětlil Gaugain, který se dosud zabýval především navrhováním luxusních jacht — jednu vytvořil i pro spoluzakladatele Applu Steva Jobse.

Právě vdova po Jobsovi Laurene Powell Jobsová by mohla být budoucí majitelkou soupravy. Tak si to alespoň vysnil autor návrhu. Gaugain však přiznává, že vzhledem k astronomické ceně 350 milionů dolarů bude potřeba najít někoho stejně šíleného, jako je on sám. „Možná, že osoba, která si vlak zakoupí, začne novou kapitolu ve svém životě,“ uvedl autor.

Snížit uhlíkovou stopu

Pompézní vlak má nabídnout místo pro celkem 18 hostů, jezdit bude moci na amerických či evropských železnicích. Na jeho výsledné podobě mají pracovat různí experti z oboru, včetně švýcarské společnosti Stadler, která vlaky konstruuje. Gaugain se chce ujistit, že jeho nápad lze přetavit v realitu. „Vlak je velmi komplikovaná věc. Neexistuje totiž žádný model, který by mohl vyrazit na trať kdekoli na světě,“ dodal.

Zajímavou vlastností vlaku bude mimo jiné schopnost rozdělit soupravu napůl v případě, že se lidé rozhodnou cestovat různými směry. Vagony pak nabídnou veškeré zázemí pro hosty, včetně společenské místnosti, ložnic či „tajné“ zahrady.

„Vlaky nejsou něčím z minulosti, naopak se setkávají s přítomností. Jedním z hlavních důvodů je udržitelnost,“ uvedl Gaugain s tím, že snižování uhlíkové stopy je aktuálně velmi žhavé téma. „Pokud se bavíme o dopravě, tak neexistuje nic více udržitelného než vlaky. Letadla jsou v tomto velmi pozadu,“ řekl designér. Dodal, že vlaky jsou dopravním prostředkem budoucnosti. Obzvláště pokud se v nich spojí extra luxus s nejlepší technologií.

Po střeše světa se rozjel první vysokorychlostní vlak

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám