Logo regionálního portálu velkobitessko.cz

Regionální zpravodajství

Otevírá se veřejná konzultace k ochraně ovzduší v ČR. Chceme znát váš názor

Milan Křížek, odbor životního prostředí a zemědělství
pondělí 19.7.2021

Ilustrační foto
Autor: RegionálníPortály.cz

Kraj Vysočina se připojuje k výzvě Ministerstva životního prostředí, které se obrací na širokou veřejnost, aby se zapojila do probíhající veřejné konzultace k ochraně ovzduší v ČR. „Aktuálně se věnujeme přípravám novely zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší a máme zájem o váš pohled, vaše připomínky či vaše zkušenosti. Otevíráme proto veřejnou konzultaci ke stavu ochrany ovzduší v České republice,“ vyzývá Ministerstvo životního prostředí.

Veřejná konzultace je určena široké veřejnosti – od orgánů veřejné moci, přes akademickou sféru a další odbornou veřejnost či zástupce zájmových skupin až po jednotlivé občany. Díky veřejné konzultaci zjistíme názor veřejnosti na stav a vývoj kvality ovzduší, úroveň a efektivitu jeho ochrany v České republice, dostupnost informací a možnosti dalšího směřování ochrany ovzduší.

Veřejná konzultace proběhne formou strukturovaného dotazníku, který pokrývá široký okruh témat dotýkajících se všech oblastí ochrany ovzduší. Zahrnuje otázky mířící k názoru na stav kvality ovzduší v místech bydliště či zaměstnání dotazovaných, příčiny znečištění ovzduší v České republice, problematiku vytápění domácností, znečišťování ovzduší průmyslovou činností, zemědělstvím, dopravou a dalšími zdroji, nebo také otázky zaměřené na kvalitu a dostupnost informací o stavu a vývoji kvality ovzduší a zaměření vědy a výzkumu. Dále otázky míří na výkon státní správy v oblasti ochrany ovzduší, či roli Evropské unie.

Výstupy z veřejné konzultace budou využity jako jeden z podkladů nejen pro přípravu komplexní novelizace legislativy v oblasti ochrany ovzduší, ale také pro úvahy o budoucím směřování ochrany ovzduší v České republice a nastavení prostředí pro účinné snižování zdravotních rizik spojených se znečištěním ovzduší a pro vytvoření prostoru pro regeneraci ekosystémů i například pro podporu inovací a čistších technologií. Dotazník je dostupný zde do 15. srpna 2021 nebo na webových stránkách Kraje Vysočina. Velmi uvítáme co nejširší zapojení veřejnosti.

TOP
Flexipal a.s. nabízí práci na pozici Speditér / Dispečer v obci Křoví

Speditér / Dispečer

Flexipal a.s. Křoví nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP). Pro uchazeče se středoškolským vzděláním s maturitou. ➤ Flexipal, dynamicky rostoucí, mezinárodní společnost, zabývající se zpracováním dřeva, výrobou a…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama