Hlavní obsah

Tencent koupí britského vývojáře videoher Sumo za 27,6 miliardy korun

– Peking

Čínská společnost Tencent koupí britského vývojáře videoher Sumo za 1,27 miliardy USD (27,6 miliardy Kč). Tencent tak rozšíří své portfolio videoher, které se umísťují na předních místech žebříčků oblíbenosti, a posílí celosvětově svoji pozici.

Foto: Kim Kyung Hoon, Reuters

Logo společnosti Tencent (ilustrační foto)

Článek

Sumo se zaměřuje na závodní a kulečníkové hry. Podle dohody získají akcionáři firmy Sumo za jednu svoji akcii 5,13 libry (153 Kč) v hotovosti, což ve srovnání s páteční závěrečnou cenou akcií představuje zisk 43 procent.

Dohoda přichází jen několik dní poté, co se čínský regulátor rozhodl zablokovat plány Tencentu na sloučení stránek pro streamování videoher Huya a DouYou kvůli obavám z monopolního postavení na trhu.

Zájem o videohry roste, čínský Tencent může slavit

Hry a herní systémy

Mezi klienty a partnery firmy Sumo patří Xbox, Amazon Game Studios, Apple, Google a BBC. Firma vstoupila na akciový trh v roce 2017, cena za akcii činila jednu libru. Od té doby její hodnota prudce vzrostla. Má 14 studií v pěti zemích a vydala videohry jako Hotshot Racing, Sackboy: A Big Adventure a WST Snooker. Tencent je již nyní druhým největším akcionářem firmy s podílem 8,75 procenta.

Tencent je druhou největší videoherní skupinou na trhu po Sony. Má podíly ve společnostech, které vyvinuly hry Fortnite a League of Legends.

Akvizice je již druhou velkou transakcí týkající se britské videoherní společnosti za poslední rok a to po dohodě amerického výrobce videoher Electronic Arts o koupi britské Codemasters, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám