reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Roboti ve skladu Ocado měli nehodu a začali hořet

21.7.2021, Milan Šurkala, aktualita
Roboti ve skladu Ocado měli nehodu a začali hořet
Roboti ve skladu online supermarketu Ocado byli opět zdrojem potíží. V roce 2019 kvůli při nabíjení jednoho z nich shořel celý sklad a nyní došlo ke srážce několika z nich. Výsledkem byl bohužel opět požár.
Společnost Ocado je britským online supermarketem, který od roku 2018 používá ve svých skladech roboty, kteří usnadňují práci a organizaci jednotlivých položek. Bohužel nejsou úplně bezchybní. V roce 2019 chyba v akumulátoru způsobila obří požár, který měl za následek zničení celého skladu (a škodu 100 mil. liber). Nyní tu máme další nehodu. Tentokrát došlo ke srážce tří robotů ve skladu v Erith a výsledkem byl opět požár robotů.
 
Roboti ve skladech Ocado
ilustrační obrázek, autor: Techwords, CC BY-SA 4.0, přes Wikimedia Commons
 
Naštěstí nedošlo k žádnému zranění a ani k obřím škodám na majetku, čemuž v podstatě dopomohl i požár z roku 2019. Ten přispěl k lepším požárním opatřením, díky čemuž se situaci povedlo zvládnout lépe než v minulosti. Zákazníci si ale na své objednávky museli počkat trochu déle, protože je musela převzít jiná distribuční centra. Je ale s podivem, že vůbec ke srážce robotů mohlo dojít a také to, že se roboti po nehodě tak snadno vznítili a začali hořet.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama