Hlavní obsah

Nejlepší leteckou společností je Qatar Airways

Uplynulý rok nebyl pro letectví snadný. Server AirlineRatings přesto neotálel a sestavil žebříček nejlepších dopravců. Vévodí mu Qatar Airways, Air New Zealand, Singapore Airlines, Qantas či Emirates. Nejlepší evropskou nízkonákladovou společností pak byly jmenovány aerolinky easyJet.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve prospěch vítězných Qatar Airways hrál zejména fakt, že pokračovaly v provozu i během koronavirové krize, postaraly se mimo jiné o to, aby se v začátcích pandemie lidé z různých koutů světa dostali domů. Dalšími plusy společnosti jsou podle serveru AirlineRatings špičkový servis, inovace a další.

„Jménem nás všech z Qatar Airways bych chtěl poděkovat za zvolení nejlepší leteckou společností pro rok 2021,“ komentoval úspěch šéf aerolinek Akbar Al Baker. „Během uplynulých 16 měsíců jsme byli svědky jedněch z nejtemnějších dní pro letectví. Zatímco ale mnohé jiné společnosti přestaly operovat, Qatar Airways nikoli a za své cestující se postavily,“ doplnil.

Návrat vzducholodí? Společnost je chce nasadit do několika let

Cestování

Na druhé příčce se umístila společnost Air New Zealand, která žebříčku loni dominovala. Následují Singapore Airlines, australské Qantas, Emirates, hongkongské Catay Pacific, Virgin Atlantic miliardáře Richarda Bransona, americké United, tchajwanské EVA Air a první desítku uzavírají British Airways.

Vyhlášení se zpozdilo

Vítězové byli vyhlášeni i na poli nízkonákladových dopravců, a to v každém regionu. Za Evropu to jsou společnosti easyJet a Ryanair. Za Ameriku například Frontier, Westjet či Southwest. Rozhodujícím faktorem u nízkonákladových aerolinek byla zejména bezpečnost a střídmý rejstřík nehodovosti.

„Vyhlášení výsledků jsme tentokrát oddalovali kvůli všemu chaosu ohledně covidu. Před výběrem jsme navíc chtěli vidět, jak se odvětví s pandemií popasuje v delším časovém úseku,“ vysvětlil šéfredaktor serveru AirlineRatings Geoffrey Thomas.

Doplnil, že výdělky jsou často jedním z aspektů, na které se při hodnocení bere ohled. „Od toho jsme letos museli upustit, protože všechny aerolinky přicházejí o peníze,“ uvedl.

Nejlepší aerolinie pro rok 2021
1. Qatar Airways
2. Air New Zealand
3. Singapore Airlines
4. Qantas
5. Emirates
6. Cathay Pacific
7. Virgin Atlantic
8. United Airlines
9. EVA Air
10. British Airways
11. Lufthansa
12. ANA
13. Finnair
14. Japan Air Lines
15. KLM
16. Hawaiian Airlines
17. Alaska Airlines
18. Virgin Australia
19. Delta Air Lines
20. Etihad
Zdroj: AirlineRatings.com

Reklama

Výběr článků

Načítám