Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Stropnický a Maláčová šli na kontrolu fabriky: Čekal je výsměch a studená sprcha

Stropnický a Maláčová šli na kontrolu fabriky: Čekal je výsměch a studená sprcha
Zdroj: Twitter Matěje Stropnického
+ Další fotografie
pracovní podmínky

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) a její nový poradce Matěj Stropnický v úterý navštívili v rámci kontroly inspekce práce firmu v Krupce na Teplicku. Majitel továrny na výrobu žiletek ovšem z návštěvy nadšený nebyl.

Nečekaná návštěva překvapila zaměstnance i majitele společnosti Personna International v jejím sídle v Krupce na Teplicku. Do výrobního závodu nenapochodoval nikdo jiný než ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (40) se svým poradcem Matějem Stropnickým (37) a s kontrolou úřadu inspekce práce. Názory na celou "přepadovku" se však mezi zúčastněnými dost liší.

„ Akce Férová práce je tu! Aneb jak Venezuela (Jana Maláčová) dohlíží na inspekci práce. Dne 20. července dorazilo do naší společnosti komando cca 20 úředníků s vestičkami inspekce práce a k tomu cca 20 slušně ozbrojených policistů z cizinecké policie. Dorazili hezky před obědem cca v 11 hodin a bez ohlášení rovnou hezky kontrolovat,“ uvedl k akci vedoucí výroby podniku Václav Vrabec na svém Facebooku.

Stropnický na první inspekční výpravě

Naopak Matěj Stropnický, který bude v nadcházejících sněmovních volbách kandidovat v Praze za ČSSD, má na věc jiný pohled: "Zaměstnance jsme průběžně zdravili, takže jsem v jednu chvíli využil toho, že je pan ředitel o pár kroků napřed, vrátil jsem se k jednomu ze strojů a ženy u nich oslovil. Ředitel byl ovšem vzápětí opět u mě, přičemž začal okamžitě vyhrožovat, že zavolá policii a nechá mě vyvést, jestli budu mluvit se zaměstnanci. Hm. Copak by mi dokonale spokojený zaměstnanec mohl asi říct závadného?" uvedl Stropnický ke své první inspekční výpravě.

Maláčová se Stropnickým čelí za doprovázení úředníků z inspektorátu práce kritice kvůli tomu, že si údajně na tomto tématu dělají předvolební kampaň. Oba však kritiku odmítají s poukazem na to, že inspektorát spadá pod ministerstvo. Nebudou se však účastnit podobných akcí v Praze, kde kandidují. Nápad na akci s názvem Férová práce vymyslel sám Stropnický.

„Zákoník práce v Česku nikdy nepřestal platit. A my teď chceme, aby si to firmy uvědomovaly, protože jsme dostali oproti předchozím rokům asi o dvacet procent více podnětů,“ uvedla k tomu pro Novinky.cz sama Maláčová.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy