Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

PŘEHLEDNĚ: Kdy startují na olympiádě Češi? Které přenosy sledovat, aby vám nic neuniklo

Barbora Seemanová. | foto: MAFRA

Premium
Vybraná sportovní odvětví na olympijských hrách v Tokiu nabídne na svých obrazovkách Česká televize jakožto držitel sublicence na vysílací práva, jejichž majitelem je společnost Discovery, která vlastní mimo jiné stanici Eurosport. Podívejte se na program olympijských her s důrazem na české sportovce.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Podmínky sublicence dovolují České televizi odvysílat maximálně 300 hodin premiér za celou dobu her, navíc jen na jediném kanále, který lze překlopit do internetového streamu.

„Plán budeme stavět ze dne na den, 15 tras se musí vecpat na jeden program s limitem premiér do 300 hodin,“ popisuje na svém twitterovém účtu šéfkomentátor redakce sportu České televize Robert Záruba.

Dění v Tokiu tak bude monitorovat pouze kanál ČT sport či jeho internetová verze, rozšíření sportovního programu například na kanál ČT 2 nebude možné.

„V porovnání s Pchjongčchangem 2018 vyjednala ČT alespoň malý bonus: při kolizi dvou medailových disciplín s českou účastí lze výjimečně použít jeden stream navíc,“ uvedl Záruba. Česká televize se bude primárně soustřeďovat na pokrývání disciplín s českou účastí. Jednou z ostře sledovaných bude tenis, který však v případě postupů reprezentantek Kvitové, Plíškové či Krejčíkové může „vyplýtvat“ výraznou část ze zmíněného limitu 300 hodin premiér. Z odvětví bez tuzemských sportovců ČT nabídne nejspíše jen finálové boje, pokud na ně vůbec zbude místo. „Mnoho sportů bez české účasti musíme bohužel výrazně omezit nebo úplně vynechat,“ doplňuje Záruba.

Ve stejném režimu bude ČT pokrývat i zimní hry v Pekingu 2022 a letní v Paříži 2024. Vlastníkem vysílacích práv je společnost Discovery, která bude dění v Tokiu zprostředkovávat na stanici Eurosport. V televizi jde o kanály Eurosport 1 a Eurosport 2, na internetu pak prostřednictvím stránky Eurosport Player.

V zamčené části článku najdete detailní program her se zaměřením na české reprezentanty.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: