Hlavní obsah

Poslední rozloučení s Milanem Lasicou proběhlo v tajnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Ve středu odpoledne se v bratislavském krematoriu konal pohřeb herce Milana Lasici, který zemřel ve věku 81 let na konci svého koncertu v Bratislavě. Uvedl to deník Nový čas.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Milan Lasica

Článek

Pohřeb se konal v tajnosti. Podle listu se s hercem rozloučila manželka Magda Vášáryová, dcery Hana a Žofie a dvě vnučky.

„Obřadu se zúčastnili další vybraní hosté,“ konstatoval list. Na publikovaných snímcích je vidět třeba herečka a švagrová Emília Vášáryová, kapelník Bratislava Hot Serenaders Juraj Bartoš, ředitel Studia L+S Pavol Danišovič či šéf festivalu Pohoda Michal Kaščák. Dorazil i český herec Bolek Polívka s manželkou.

Lasicova rodina odmítla možnost státního pohřbu, kterou jí nabídla slovenská vláda. V úterý to oznámil šéf Studia L+S Pavol Danišovič.

Poslední Lasicův snímek. Krátce před smrtí se herec usmíval

Zahraniční

Herec, autor, textař a režisér Milan Lasica zemřel v neděli ve věku 81 let, když vystupoval s orchestrem Bratislava Hot Serenaders ve Studiu L+S. Po poslední písni, která měla název Ja som optimista, se při děkovačce sesunul k zemi a na místě zemřel. Přivolaní záchranáři se pokusili o resuscitaci, ale neúspěšně.

Státní smutek za Lasicu nebude

Evropa
Foto: Ivan Vilček, Právo

Pietní místo před vchodem do bratislavského Studia L+S.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám