Hlavní obsah

Velký obrat, Clubhouse už nebude jen pro zvané

San Francisco

Sociální síť pro audiochat Clubhouse, která získala popularitu v době koronavirové pandemie, už nebude jen pro zvané. Firma to uvedla na svém blogu. Až dosud přístup do aplikace získal jen ten, koho pozval stávající člen, nebo se musel zapsat do pořadníku čekajících. Společnost ve středu vysvětlila, že plán vždy byl zpřístupnit aplikaci všem, ale více než rok musela omezovat počet uživatelů.

Foto: Florence Lo, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Clubhouse umožňuje poslouchat živě rozhovory a aktivně se účastnit diskusí. Za pandemie byly její služby velmi žádané, ale podle odhadů tržních expertů zájem mezitím opadl.

Společnost sama ovšem uvádí, že od května, kdy spustila verzi pro operační systém Android, jí přibylo deset milionů uživatelů. Předtím byla aplikace k mání jen pro majitele chytrých telefonů od firmy Apple.

Clubhouse čelí konkurenci jiných provozovatelů sociálních sítí, jako je Facebook a Twitter, kteří v uplynulých měsících spustili podobné služby. Audiochat nově nabízí i streamovací služba Spotify.

Clubhouse doufá, že se vedle rivalů prosadí. Firma uvedla, že její tým se od ledna rozrostl z osmi na 58 lidí. Minulý týden začala nabízet funkci přímých zpráv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám