Hlavní obsah

Byl pozitivní na covid. Do letadla se dostal v přestrojení za manželku

V poutech skončil Indonésan, který se proplížil do letadla, přestože byl pozitivní na covid. Aby mohl nastoupit, navlékl na sebe nikáb svojí ženy a využil i její průkaz a doklad o negativním testu. K jeho smůle si ho však všimla letuška, která upozornila náležité orgány.

Foto: Profimedia.cz

Muž cestoval přestrojen v nikábu (ilustrační foto).

Článek

K incidentu došlo na letišti v Jakartě, ze kterého muž cestoval na domácí lince do města Ternate. Podle serveru Independent mu však vyšel pozitivní test na covid, se kterým by se do letadla nedostal. Půjčil si proto od svojí manželky nikáb, muslimský šátek, který zakrývá celý obličej vyjma očí.

Nejmenovaný muž měl využít také manželčin občanský průkaz a negativní test na covid. Není zcela jasné, jak se potom podařilo dostat do letadla jeho ženě.

Pasažérův fígl ale po příletu prokoukla letuška, která ho viděla jít na toaletu, ze které poté vyšel už ve svém oblečení. V Ternate byl proto zadržen a znovu otestován na covid – výsledek měl opět pozitivní. Muž byl zatčen a lze předpokládat, že ho za jeho podvod nemine trest.

Server Independent připomíná, že nejde o první případ, kdy se cestující snažil dostat do letadla v přestrojení. Před dvěma lety se 32letý Ind vydával za 81letého muže, aby z Nového Dillí odletěl do New Yorku. Použil při tom falešný pas a působivý kostým, který doplnil i invalidním vozíkem pro větší autenticitu. Stejně byl nakonec odhalen.

Nejlepší leteckou společností je Qatar Airways

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám