Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Policie v kauze ovlivňování výsledků nově obvinila i fotbalový klub Slavoj Vyšehrad

ilustrační snímek

ilustrační snímek foto:  Petr Topič, MAFRA

V kauze ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí fotbalové ligy a zpronevěry peněz Plzeňského krajského fotbalového svazu policie nově obvinila i fotbalový klub Slavoj Vyšehrad. Uvedla to ve čtvrtek Česká televize.
  16:33

V případu čelí stíhání více než dvě desítky lidí včetně bývalého místopředsedy Fotbalové asociace (FAČR) Romana Berbra.

Kauzu údajného ovlivňování utkání prostřednictvím rozhodčích rozpoutal loni v polovině října policejní zásah na několika místech včetně pražského sídla FAČR.

Nejvýše postaveným v aféře je právě Berbr, který už nefiguruje v žádné z fotbalových funkcí. V polovině ledna byl stejně jako někdejší sportovní ředitel Vyšehradu Roman Rogoz propuštěn z vazby. Ve vazební cele předtím skončili proto, aby nemohli ovlivňovat svědky.

Kauza Berbr se rozšířila o další dva obviněné. Policie je viní z praní špinavých peněz a přijetí úplatku

Kriminalisté tvrdí, že ovlivňování výsledků řídila organizovaná zločinecká skupina. Podle médií mělo jít hlavně o utkání Vyšehradu, který v sezoně 2018/19 postoupil ze třetí ligy do druhé. Zápasy měly být ovlivňovány i za účelem sázek.

Berbr čelí také podezření ze zpronevěry. Podle dřívějších informací vyšetřovatelů Národní centrály proti organizovanému zločinu s dalšími lidmi zpronevěřili 850 tisíc korun z Plzeňského krajského fotbalového svazu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!