Hlavní obsah

V Británii hrozí kvůli nařízeným izolacím nedostatek potravin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Prázdné regály v supermarketech, problémy se zásobováním masa, nevyvezené popelnice, nedostatek policistů ve službě. Jen krátký výčet problémů, s nimiž se potýká Velká Británie poté, co skončily v samoizolaci stovky tisíc lidí poté, co byli vytrasováni. V týdnu od 8. do 15. července dostalo výzvu k samoizolaci rekordních 618 903 uživatelů trasovací aplikace britského zdravotnického systému NHS. Zaměstnavatelé tlačí na vládu, aby se upravila karanténní pravidla pro očkované, píše server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Prázdné regály v britských obchodech

Článek

Britské úřady ve středu oznámily 44 104 potvrzených případů nákazy koronavirem za předcházející den. V nařízené desetidenní karanténě kvůli kontaktu s infikovaným je 1,7 milionu lidí. V mnohých odvětvích chybějí lidé. V supermarketech se nestíhají doplňovat potraviny do regálů nebo musí měnit otevírací doba. Problémy hlásí společnosti Tesco, Sainsbury’s či Waitrose.

„Jsme touto situací velmi znepokojeni, ale sledujeme ji,“ odvětil ministr na dotaz ohledně snímků prázdných regálů v některých supermarketech, které kolují na sociálních sítích. Nakupující si v příspěvcích stěžují, že v obchodech chybí maso, pečivo, ovoce, zelenina či toaletní papír.

Proti deltě funguje Pfizer i AstraZeneca, nutné jsou ale obě dávky, ukázala studie

Koronavirus

Předseda Britské asociace zpracovatelů masa Nick Allen varoval, že dodavatelé jsou „na pokraji kolapsu“. V zemi hrozí nedostatek potravin v obchodech a paliv, napsala agentura Reuters.

„Zaměstnancům a dodavatelům obchodních řetězců, kteří během pandemie sehráli klíčovou roli, by mělo být umožněno pracovat, pokud poskytnou potvrzení o ukončeném očkování nebo negativní test na koronavirus. Musíme zajistit, že si lidé budou moci nakoupit jídlo a další zboží,“ uvedl Andrew Opie, šéf obchodního sdružení British Retail Consortium.

V Británii očkování zabírá. Nakažených je stejně jako na podzim, těžkých případů ale výrazně ubylo

Koronavirus

Upozornění s výzvou k desetidenní karanténě, které vysílá trasovací aplikace, narušilo i fungování škol a zdravotnického systému.

Reklama

Výběr článků

Načítám