22. července 2021 • 18:33

Čtvrtý nakažený český sportovec. Pozitivní test měl i cyklista Schlegel

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Silniční cyklista Michal Schlegel je čtvrtým českým sportovcem, který měl na olympijských hrách v Tokiu pozitivní test na koronavirus. Již dříve odhalily testy pozitivní nález u plážových volejbalistů Ondřeje Perušiče a Markéty Nausch Slukové a stolního tenisty Pavla Širučka. Všichni přiletěli do Japonska leteckým speciálem. Informaci zveřejnil Český olympijský výbor.



První neprošel testem na covid-19 hned po sobotním příletu speciálu z pražských Kbel jeden z lékařů výpravy Vlastimil Voráček. O den později zamířil do izolace Perušič. Třetím byl Simon Nausch, manžel Slukové a trenér českého páru. Ve středu přišel o start v Tokiu Pavel Širuček a dnes Nausch Sluková.

Schlegelův pozitivní antigenní test potvrdila také analýza testu PCR v cyklistické vesnici v Izu. Nyní je český reprezentant zpět v hotelu pro silniční cyklisty v izolaci.

Na testování přímo do Tokia odjeli také další reprezentanti v silniční cyklistice Tereza Neumannová a Michael Kukrle. Zdeněk Štybar zůstal v cyklistickém hotelu, neboť nebyl na rozdíl od nich na palubě charterového letu z Prahy a do Japonska dorazil až o dva dny později.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud