Hlavní obsah

Chystá se deska rarit Amy Winehousové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani deset let po smrti geniální zpěvačky Amy Winehousové není část její tvorby známa. Její rodiče tvrdí, že mají materiál, který se dá vydat.

Foto: Aerofilms

Amy Winehousová

Článek

Většina materiálu, který Amy nahrála, je ztracena, protože šéf labelu David Joseph zničil její demo nahrávky z morálních důvodů. Chtěl zabránit komerčnímu zneužití.

Vydávání rarit je velmi ošemetná věc. Hodně hudebníků a hudebních kritiků zastává názor, že se to nemá dělat, protože daný umělec tato nedodělaná díla nechtěl vydat. V podstatě to poškozuje jeho pověst.

Otec zpěvačky Mitch má ale jiný názor.

„Je to idiot,“ řekl Mitch Winehouse o producentovi a dodal, že samozřejmě chce, aby fanoušci slyšeli její nevydané písně.

Foto: Lucie Levá

Mitch Winehouse

„Našli jsme pár kousků, ale je to obtížné, protože CD jsou trochu poškozená,“ říká, „ale bylo nám bylo řečeno, že bychom mohli něco zachránit.“

„Možná to nebude tak dobré jako Back To Black, ale podle toho, co jsem slyšel, podle úryvků, které bychom mohli zachránit, je to dobré.“

Jde o rané pokusy začínající zpěvačky. Winehouse tvrdí, že to dá fanouškům nový pohled na to, jak se vyvinula jako skladatelka. „Chci slyšet všechny tyhle věci a chci, aby to slyšeli fanoušci Amy, aby viděli, že tady začala a tady skončila.“

Rodiče se podíleli i na dokumentu BBC, který se zaměřil spíš na veselé stránky života Amy a nechává stranou drogové historky. Současně se hovoří o hraném filmu i o divadelním muzikálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám