Fortuna liga - souhrn 1. kola: Vítězný vstup mistra, uspěla i Žilina

23.07.2021, 21:55, aktualizováno 25.07.2021, 21:55
Komentáře a souhrny
Slovan letos znovu obhajuje titul a na úvod porazil nováčka z Liptovského Mikuláše. Dunajská Streda nestačila na Michalovce, naopak Žilina i Trnava mají tři body. Jednoznačný průběh mělo otevírací utkání nové sezony slovenské nejvyšší soutěže. Trenčín doma nedal šanci Zlatým Moravcům a vyhrál 4:0...

Spartak Trnava - FK Pohronie 2:0

25.07.2021 20:00

Góly: 24. Roman Procházka, 80. Dejan Trajkovski

Slovenský pohárový zástupca Spartak Trnava potvrdil úlohu favorita a v prvom kole nového ročníka Fortunaligy zvíťazil nad mužstvom Pohronia 2:0 (1:0).

Prvú šancu duelu mal Yao. Nigérijský legionár to skúšal z voleja, a loptu poslal nad. Spartak išiel do vedenia v 23. minúte: pri čiare zabojoval Čurma, prihral na päťku Procházkovi a ten na dvakrát dostal loptu do siete - 1:0.

Pohronie zakontrovalo po rýchlom útoku, Badolovi však nevyšlo zakončenie. Neskôr sa neujal ani pokus z diaľky v podaní Adlera. Na opačnej strane vyslal halfvolej spoza pokutového územia Savvidis, avšak neuspel. Na bránku mieril takisto Vlasko; eliminoval ho brankár Hrdlička. V 40. minúte posúdil rozhodca Očenáš stret Savvidisa s Lačným ako faul a nariadil penaltu. Lačnému ju zlikvidoval Takáč.

Na druhý polčas vybehli namiesto Ivána a Yaoa striedajúci Cabral s Bamidelem. Trnavčania mali v úvode druhého polčasu dve dobré šance. Ristovskeho strelu vyrazil Hrdlička a Vlasko z priameho kopu pálil mimo bránky. Hra upadla, duel sa odvíjal iba medzi šestnástkami. Skóre sa opäť zmenilo až v 80. minúte. Cabral ani Boateng úspešní neboli, Trajkovski však prudkou ranou nedal Hrdličkovi šancu - 2:0.

Skorigovať skóre a zároveň vsietiť kontaktný gól mohol po rohovom kope Paluszek, no hlavičkoval nepresne. Trnavský Spartak zdolal Pohronie 2:0 a pripísal si do tabuľky prvé tri body v novej sezóne.

Více informací k zápasu

MŠK Žilina - ŠKF Sereď 3:0

25.07.2021 18:00

Góly: 5. Patrik Myslovič, 43. Patrik Myslovič, 59. Timotej Jambor

V úvode nového ročníka Fortunaligy hostil MŠK Žilina ŠKF iClinic Sereď. "Šošoni" potvrdili úlohu favorita a do sezóny vstúpili presvedčivým výsledkom 3:0 (2:0).

Domáci celok patrí k štvorici slovenských zástupcov v pohárovej Európe. Počas týždňa urobil svojim fanúšikom veľkú radosť, keď na Cypre zdolal favorizovaný Apollon Limassol 3:1 a vytvoril si výbornú východiskovú pozíciu pred odvetou. V nedeľu otvorili Žilinčania skóre veľmi rýchlo. Bičachčjan v piatej minúte potiahol loptu popri autovej čiare a po jeho prihrávke Myslovič strelou spoza šestnástky prekonal brankára hostí - 1:0.

Sereď sa krátko po tomto momente dostala pod tlak, iClinic podržal Jakubu. V 19. minúte sa v dobrom svetle ukázal aj žilinský brankár Petráš, keď si poradil s hlavičkou Hučka. Žilinčania nepúšťali súpera do nebezpečných situácií a ovládali dianie na ihrisku. Pozorná však bola aj obrana hostí. A preto sa v prvom polčase nezrodilo veľa gólových príležitostí. V 40. minúte Jakubu zneškodnil sľubnú strelu Mysloviča. Žilinčan si všetko vynahradil v 43. minúte - 2:0. Do kabín na prestávku teda Žilinčania schádzali za dvojgólového vedenia.

Druhý polčas priniesol vyrovnané dianie. Jambor mohol v 49. minúte navýšiť náskok mužstva spod Dubňa, ale presadil sa až o desať minút nato. Jeho nenápadný pokus narobil brankárovi hostí starosti a napokon znamenal tretí gól žltozelených - 3:0.

Žilinčania v zostávajúcom priebehu kontrolovali hru. Do akcie zapojili štyroch hráčov z lavičky a bez väčších problémov si postrážili víťazstvo rozdielom triedy. MŠK Žilina zdolal ŠKF iClinic Sereď presvedčivo 3:0 a do súťaže vstúpil výhrou a ziskom troch bodov. Radosť žilinských fanúšikov môže byť o to väčšia, že konkurent Žiliny v boji o popredné priečky v tabuľke z Dunajskej Stredy vysoko podľahol domácim Michalovciam (1:4).

Více informací k zápasu

Zemplín Michalovce - DAC Dunajská Streda 4:1

25.07.2021 17:00

Góly: 31. Matúš Begala, 37. Wisdom Uda Kanu, 45. Igor Žofčák, 84. Filip Vaško - 61. Taiwo Abdulrahman

MFK Zemplín Michalovce vstúpil do novej sezóny Fortunaligy výborne, keď favorizovaný FC DAC 1904 Dunajská Streda zdolal na východe republiky vysoko 4:1 (3:0).

Dunajská Streda je jedným zo štyroch slovenských zástupcov v pohárovej Európe. Počas týždňa podľahla na pôde favorizovaného Partizanu Belehrad prijateľným rozdielom 0:1, a tak aj v odvete bude mať ešte o čo hrať. V nedeľu nastúpili žltomodrí na štadióne najvýchodnejšieho celku Fortunaligy v Michalovciach.

Už od začiatku zápasu bolo badateľné, že oba celky sa usilujú rýchlo skórovať. Obranné formácie obidvoch tímov však počas prvej polhodiny hry pracovali spoľahlivo a viacero ofenzívnych akcií zmarili už v zárodku.

V 31. minúte Beskorovajnyj stratil loptu v súboji s Kanuom. Kanu pripravil streleckú pozíciu Begalovi a ten prestrelil brankára Jedličku - 1:0 pre Michalovce. O šesť minút po prvom góle bolo už 2:0: Begala vysunul Kanua, ktorý nezaváhal ani ako strelec. Zemplín šiel vďaka nemu do dvojgólového vedenia. Domáci boli v eufórii, v 41. minúte ich podržal brankár Kožuchar po pokuse Taiwa.

V 45. minúte pridali tretí gól a hostia boli zrelí na uterák. Po Magdovej prihrávke sa zvnútra šestnástky presadil Žofčák, ktorý upravil na 3:0. Presne taký bol v prvom dejstve aj pomer striel na bránku. Michalovce boli teda maximálne efektívne a Dunajskostredčanov zároveň nepustili do žiadneho zakončenia.

Hostia sa cez prestávku rozhodli pre dvojité striedanie. Od úvodných minút druhého polčasu jasne prezentovali, že duel ešte nezabalili a s výsledkom chcú niečo urobiť. Po rohovom kope Baliča hlavičkou zakončoval Taiwo, ale brankár domácich sa nenechal prekvapiť. Kožuchar zahviezdil aj krátko nato po pokuse Nicolaescua. Hostia sa zníženia napokon dočkali v 61. minúte. Vtedy zužitkovali zaváhanie obrany Michaloviec a Taiwo upravil z pohľadu hosťujúceho celku na 1:3.

Druhý polčas herne patril Dunajskej Strede, ktorá sa usilovala diktovať hru. Domáci sa naopak spoliehali skôr na brejky. V 71. minúte Beskorovajnyj hlavičkoval tesne vedľa bránky. O desať minút po tomto momente neuspel na opačnej strane proti Jedličkovi Kvocera. Krátko nato však rozvlnil sieť brány hostí Vaško. MFK Zemplín Michalovce zdolal FC DAC 1904 Dunajská Streda vysoko 4:1 a do novej sezóny Fortunaligy vstúpil výborne.

S Dunajskou Stredou sa opäť počítalo v bojoch o druhú priečku tabuľky, čo si nateraz skomplikovala. O vysokej prehre na východe republiky sa v predzápasových prognózach nehovorilo.

Více informací k zápasu

Tatran Liptovský Mikuláš - Slovan Bratislava 1:4

24.07.2021 18:00

Góly: 68. Patrik Pinte - 22. Dávid Krčík (vl.), 72. Filip Lichý, 78. Myenty Abena, 90+2. Rafael Ratão

Nováčik Fortunaligy MFK Tatran Liptovský Mikuláš neprekvapil a na úvod sezóny podľahol úradujúcemu majstrovi ŠK Slovan Bratislava hladko 1:4 (0:1).

Úvod zápasu bol živý a diváci videli aj pár streleckých pokusov. Obrany na oboch stranách zblokovali niekoľko striel. V desiatej minúte si brankár domácich Luksch poradil so zakončením Hrnčára. Na opačnej strane Šulla zvládol náročnú situáciu po rohovom kope Liptákov. Šancu otvoriť skóre mal Rabiu; zasahoval Luksch. V 23. minúte Hrnčár odcentroval do šestnástky domácich a obranca domácich Dávid Krčík si nešťastne zrazil loptu do vlastnej bránky - 0:1. Tatran sa usiloval vyrovnať, ale v zakončení mu chýbala chladnokrvnosť aj presnosť. V 34. minúte zblokoval Mustafič strelu Pinteho. Hentyho gól do siete Liptovského Mikuláša zas neplatil pre ofsajd.

V 51. minúte z hranice šestnástky zakončil kapitán Liptákov Bartoš, ale jeho prízemný pokus Šullu neohrozil. Potom iniciatívu prevzali belasí. Zakončeniu Strelca zo 61. minúty chýbala presnosť. Domáci sa prvého fortunaligového gólu dočkali v 68. minúte. Vtedy Adam Krčík odcentroval do šestnástky a Pinte tečoval loptu do Šullovej bránky - 1:1. Nerozhodné skóre už o tri minúty zmenil Lichý, ktorý sa dostal pred brankára Lukscha a zblízka naklonil misky váh na belasú stranu - 1:2. V 78. minúte Abena zvnútra šestnástky potrestal slabý dôraz domácej obrany, pričom zužitkoval center Weissa - 1:3. V nadstavenom čase Lukscha ešte zblízka prekonal Ratao. Slovan vyhral na štadióne v Poprade nad domácim Liptovským Mikulášom presvedčivo 4:1.

Více informací k zápasu

MFK Ružomberok - FK Senica 0:0

24.07.2021 18:00

Góly: -

MFK Ružomberok hostil na úvod sezóny Senicu a so súperom zo Záhoria sa rozišiel bez gólov po remíze 0:0.

Prvý polčas zaujímavé momenty nepriniesol. Domáci mali častejšie loptu na svojich kopačkách, lenže bez jedinej šance. Povedľa brány leteli dve nepresné hlavičky po rohových kopoch. Do prestávky sa stretnutie odvíjalo zväčša medzi šestnástkami a s nepresnosťami vo finálnej fáze. V druhej polovici Ružomberčania zlepšili pohyb. Do 61. minúty sa čakalo na prvú strelu na bránu. Potom z priameho kopu zakončil Brenkus a Ravas loptu vyrazil. V 66. minúte Regáli krížnym pokusom z rohu šestnástky minul pravý roh brány hostí. V 74. minúte Brenkus trafil senického gólmana. Na druhej strane o štyri minúty neskôr sa na hranici malého vápna v gólovej pozícii ocitol senický Šumbera, no domáci jeho koncovku zblokovali. V nadstavenom čase propagačnú strelu vyslal Regáli a v samotnom závere Sukisa štipľavým projektilom preveril domáceho brankára Krajčírika. Ružomberok remizoval so Senicou 0:0.

"Sme nešťastní, že sme súpera, ktorý hral organizovane, nezlomili. Vypracovali sme si tlak, mali sme držanie lopty, ale neboli sme adresní, čo sa týka striel. Nevyužili sme štandardné situácie. Musím povedať, že chalani nechali na ihrisku všetko. Trochu nám chýbala kvalita centrovaných lôpt, lepšie rozmiestnenie v pokutovom území a finálna prihrávka, aby sme sa mohli dostať do zakončenia. Hráči sa síce presadzovali v krajných vertikálach, no efekt, čo sa týka šancí, nebol," zhodnotil zápas tréner domáceho celku Peter Struhár. "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Vzhľadom na to, že tím len skladáme, pričom ešte po ceste autobusom do Ružomberka nebolo zrejmé, kto bude môcť nastúpiť, musím povedať, že náš výkon, čo sa týka defenzívy a pracovitosti, bol v poriadku. Čo sa týka futbalovosti, tam máme väčšie rezervy. Súpera sme však nepustili do žiadnej stopercentnej šance. Samozrejme, po štandardných situáciách hrozil stále. Keď to zhrniem, bod z Ružomberka je veľmi cenný," pridal svoje postrehy lodivod hostí Pavel Šustr.

Více informací k zápasu

AS Trenčín - FC Zlaté Moravce 4:0

23.07.2021 20:00

Góly: 13. Adam Tučný, 28. Jakub Kadák, 40. Jakub Kadák, 45. Richard Križan

V úvodnom zápase prvého kola nového ročníka Fortunaligy zahviezdili hráči AS Trenčín, ktorí si so súperom z FC ViOn Zlaté Moravce poradili vysoko 4:0 (4:0).

V úvode zápasu hrali oba celky opatrne. V desiatej minúte sa na výlet cez polovicu ihriska vybral Tučný. Pred pokutovým územím prihral Kadákovi, ktorý sa uvoľnil cez brániaceho hráča. Gólman Kira bol však na mieste a loptu vyrazil. O tri minúty sa skóre duelu menilo prvýkrát. Zo slušnej diaľky napriahol Lavrinčík. Kira loptu vyrazil priamo na dobiehajúceho Tučného, ktorý nemal problém poslať ju do siete - 1:0 pre Trenčín. V 22. minúte sa k zakončeniu po zemi v pokutovom území dostal Ibrahim, no brankár hostí jeho pokus eliminoval. Vyrovnanie mohol znamenať únik Chobota, ktorý z ťažkého uhla mieril nepresne. Po nákope Zubairua bol Kadák v osobnom súboji skôr ako Kira. Loptu si posunul do strany a skóroval do prázdnej bránky - 2:0. V závere polčasu Ibrahim vybojoval loptu pred súperovou šestnástkou, vďaka čomu sa na Kiru rútili traja Trenčania. Ibrahimov pokus brankár hostí vyrazil, no domáci útočník ešte loptu zachytil, prihral Kadákovi a ten do prázdnej brány zvýšil na 3:0. To v prvom polčase stále nebolo všetko. Križanova hlavička zapadla do horného rohu bránky - 4:0.

Hostia mali príležitosť znížiť hneď v úvode druhého polčasu. Striedajúceho Ďubeka vychytal Kukučka a odrazenú loptu poslal Yilmaz nad bránku. ViOn sa po tomto momente nakopol a bol oveľa aktívnejší, ako v prvom polčase. V 62. minúte sa v pokutovom území uvoľnil Yilmaz, no z jedenástich metrov netrafil priestor troch žrdí. Na opačnej strane ihriska mohol pridať svoj druhý gól v zápase Tučný. Z priameho kopu trafil žrď Kirovej bránky. V 70. minúte sa opäť vyznamenal Kukučka, keď zneškodnil Bednárovu hlavičku zblízka. Záver stretnutia sa už za rozhodnutého stavu iba dohrával. AS Trenčín prevalcoval gólmi v prvom dejstve FC ViOn Zlaté Moravce pomerom 4:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Trenčín11004:03
2.Slovan Bratislava11004:13
 Zemplín Michalovce11004:13
4.MŠK Žilina11003:03
5.Spartak Trnava11002:03
6.MFK Ružomberok10100:01
 FK Senica10100:01
8.FK Pohronie10010:20
9.Tatran Liptovský Mikuláš10011:40
 DAC Dunajská Streda10011:40
11.ŠKF Sereď10010:30
12.FC Zlaté Moravce10010:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (148)

Přidat komentář
smazaný uživatel

TRENČÍN NA TITUL!! Cením hlavně dva góly Kaďáka.

Reagovat
smazaný uživatel

nestačil som sa diviť… druhý polčas síce na pol plynu, ale musím povedať, že som spokojný

Reagovat
Karci64

Na prvé kolo výborný zápas. Spokojnosť aj so štúdiom a prenosom na Nova Sport, len tie náhubky by nemuseli mať.

Reagovat
oli9

Nova sport dává slovenskou ligu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, vraj piatkový zápas.

Reagovat
didosh

dává

Reagovat
O.Giroud

Uu by to chcelo nejaku fantasy na nasu ligu, pamatam este ked bolo fandim sk, ale dlho im to nevydrzalo

Reagovat
Mirek na tenisu

Co to je za kabaret?! Kde jsou Košice, Nitra, Prešov, Banská Bystrica, Inter?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si zaspal dobu, že? Tebou menované kluby úplne zaslúžene nepatria medzi futbalovú elitu na SR. Po športovej, no hlavne organizačnej stránke. Niekoľko z nich bolo a je na hrane vlastnej existencie (Prešov, Nitra, Inter). Košice i zanikli, aby potom "zrazu" vstali z vlastneho popola, keď sa rozdávali veľkorysé dotácie na mládež v druhom najvacsom meste SR. BB nesledujem, ale tý tiež takmer vraj zanikli .

Reagovat
Noustress

akože takmer vraj ? ved BB zanikla a sučasny klub je premenovana a prestahovana ŠK Kremnička

Reagovat
didosh

...u vás je taky slušný bordel...

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Píšem, že dianie v BB nesledujem a ide mimo mňa.

Reagovat
Milan.B

Koma teba vcera rozmrazili?? Jak v tom filme s Melom Gibsonom.

Reagovat
smazaný uživatel

Veru, za čias federácie stabilní účastníci federálnej ligy. Košice 2 kluby, plus ešte Petržalka. Boli časy, boli...

Reagovat
smazaný uživatel

Michalovce to nové logo sa mi ale nepáči, no zvyknem si.

Reagovat
oli9

DAC ani jeden Slovák v základu

Reagovat
Emmett Brown

V tomto kole našej ligy nastúpilo v základnej zostave len 61 Slovákov, čo je priemer cca 5 na jedno mužstvo. Pre porovnanie v českej lige nastúpilo 129 Čechov v základnej zostave - priemer cca 8 na mužstvo.

Veľmi negatívny trend. A to číslo by bolo ešte nižšie, keby sa Slovan nešetril.

Reagovat
exot12

To číslo by bolo nižšie ak by nebrala ZA

Reagovat
Emmett Brown

Najviac Slovákov nastúpilo v základe za Vion - 10, za Źilinu 9, to je v Česku bežné číslo, dokonca tam boli dve mužstvá, kde bola celá jedenástka bez legionárov.

Reagovat
O.Giroud

Tiez by sme mozno mali dve muzstva bez legionarov keby sme hodili 4 timy z druhej ligy do prvej. Na druhej strane Cesi maju x krat viac aspon priemernych hracov a teda z coho vyberat, potom je jasne ze lahsie zostavia tim zo svojich.

Potom z tych slabsich timov vyjde nejakemu Slovakovi nie ze sezona, ale polrok a uz by utekal najradsej do Polska a skus zas dalsieho kvalitneho hraca hladat medzi nasimi a najlepsie lacneho. Ja verim tomu, ze vacsina nasich klubov by najradsej mala co najviac Slovakov, ale nejaky dovod tam bude, ze to tak nie je.

Reagovat
r3

Lebo ten Slovak, ktory odohra zivotnu pol sezonu na Slovensku, tu zaraba 1000 a v Polsku mu ponuknu trikrat tolko.

A druhy faktor je, ze vela klubov je na financne tak, ze radsej zoberie za 1000 akehokolvek legionara, len aby nemuseli platit 1300 Slovakovi. Bohuzial taka je realita..

Reagovat
O.Giroud

Ved to. Je to skoda, ale ja sa niekedy ani majitelom necudujem, peniaze zo vstupneho ci TV prav skoro ziadne a sponzori 0 bodov.

Reagovat
Ferguson6

Tak kto bude sponzorovať ligu, kde hrajú no name mestečka, ktoré nikoho nezaujímajú?

Reagovat
O.Giroud

Tak preco by mali brat Slovakov za 1300€ ked mozu mat legionara za 1000?

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
O.Giroud

Ja ze sa tu riesi stale cudzinec, domaci hrac. Inak suhlasim, sice som z mestecka co hra FL, ale radsej by som videl v lige Presov, Kosice, Nitru, BB a kludne nech to je doplnene nejakymi mensimi zaujimavymi klubmi. Urcite by to lige neublizilo, len tiez je zaujimave ze vsetky tieto spominane kluby dopadli ako dopadli.

Reagovat
Igli

protože takhle to evidentně nefunguje

Reagovat
pistacik11

A tie kluby z veľkých miest koho zaujímajú? Keď si nevedia nájsť ani poriadnych sponzorov. Tak asi sú tie menšie kluby asi atraktívnejšie, keď tých sponzorov majú lepších ako kluby z "veľkých" miest.

Reagovat
Ferguson6

Len keby sme hodili 4 tímy do prvej, tak druhu môžeme zavrieť a pri tom ako fungujú slovensky futbal by zrovna v tej sezóne kedy by sa to robilo prvé 4 kluby Podbrezová, Skalica, Šamorín a Trebišov.

Reagovat
O.Giroud

Ruza mala celu jedenastku Slovakov

Reagovat
smazaný uživatel

Veď tak to aj vyzeralo

Reagovat
twelwer

Reagovat
Emmett Brown

ospravedlňujem sa, tento zápas som z nejakého dôvodu nezarátal, takže Slovákov bolo celkovo 74 teda priemer 6.16 na mužstvo

Reagovat
Ferguson6

Však to je fajn číslo, navyše keď si vezmeme že tak polovica tých Slovákov nemá ligové kvality.

Reagovat
Emmett Brown

Polovica legionárov tiež nemá ligové parametre a len tu zaberá miesto. A predtým, ako sa ma spýtaš, kto by hral namiesto nich, keď nemáme dostatok vlastných hráčov, ti odpoviem úplne jednoducho - znížiť počet účastníkov na desať. Už teraz sú tam 3-4 tímy s úplne desívou (ne)kvalitou.

Reagovat
Ferguson6

Akože by si kluby dobrovoľne odhlasovali zníženie počtu tímov? Ja som za zníženie, nech majú 1. aj 2. liga po 10 tímov a fungujú ako 2 skupiny s podobnými/rovnakými požiadavkami na štadióny a ostatné veci. Ale na druhú stranu, pre divákov taká súťaž stratí atraktivitu, lebo 4x v sezóne hrať proti rovnakému súperovi stráca svoje čaro.

Reagovat
Emmett Brown

"Akože by si kluby dobrovoľne odhlasovali zníženie počtu tímov?"

áno

"Ale na druhú stranu, pre divákov taká súťaž stratí atraktivitu, lebo 4x v sezóne hrať proti rovnakému súperovi stráca svoje čaro."

4x hrajú už teraz, so súpermi, ktorí sú v rovnakej skupine po základnej časti. Model s desiatimi tímami tu bol roky, to, že by to bola nuda je blbosť, obzvlášť keď sa pozriem na to, aké mužstvá sú tam navyše po rozšírenie počtu účastníkov. Niekde v Michalovciach určite ocenia viac, keď im tam príde 4x Slovan a 4x DAC, lebo keď sa ocitnú v skupine o záchranu, tak im tam príde 4x Sereď a Pohronie...

Reagovat
Ferguson6

Michalovce určite viac ocenia zapas s Pohronim vo FL ako byť ohrození zúžením ligy… však tam je 7 klubov, ktoré môžu teoreticky vypadnúť vzhľadom na ich kvalitu, tak prečo by hlasovali za zúženie, keď vedia, že na to môžu doplatiť?

Reagovat
Emmett Brown

Ja hovorím celý čas o tom, čo by sa malo udiať, nie čo sa reálne udeje. Je jasné, že kluby uprednostnia svoj osobný prospech pred vyšším záujmom a radšej budú prešľapovať na mieste.

Inak si nemyslím, že také hlasovanie by dopadlo tak jednoznačne, verím tomu, že kluby z vrchu tabuľky by boli za.

Reagovat
Ferguson6

A čo z toho, keby boli 4 kluby za? Kým na Slovensku nebudú stabilne fungujúce tradične kluby, tak žiadna zmena k lepšiemu nebude.

Reagovat
doughty

Zase porovnávanie s Českom hlavne ze fandis AS Rím ktorý má tak 5 Talianov v užšom 25 člennom kádri. Väčšina Európy ma v kádroch 2/3 legionárov. Chcel by som vedieť ktorý aspoň priemerný hráč ligy šedi pravidelne na lavičke len preto ze mu berieš miesto legionár....

Reagovat
doughty

* slovenský priemerný hráč sedí

Reagovat
Emmett Brown

1. A s kým sa máme porovnávať? Žiadny národ nám nie je tak blízky. Pozri sa na kvalitu ich a našej ligy

2. Za AS Rím nastupovalo vlani pravidelne 9 Talianov, z toho šiesti v základe - Mirante, Spinazzola, Pellegrini, Mancini, Cristante a Zaniolo. Mirante, Mancini a Zaniolo boli potom zranení. Hádam nejdeme porovnávať kvalitu legionárov a ich prínos pre hru AS Rím a napr. Serede...nehovoriac o tom, že z tých 9 Talianov sú siedmi reprezentanti.

3. Senica vyhrala v baráži na pôde Banskej Bystrice 2:1, nastúpilo za ňu 8 Slovákov v základe, z nich 4 hrajú teraz druhú ligu, dvaja sú v Košiciach, dvaja v Petržalke. S tými chlapcami dokázali udržať ligu. Ale keďže im neboli schopní poslať na jar viac než jednu výplatu, rozhodli sa ísť teraz cestou Čechov z tretej ligy.

Reagovat
Ferguson6

Je fajn, že v prvom bode si sa v prvej vete opýtal a v tretej si si aj odpovedal. V treťom bode píšeš, že s tými hráčmi holí schopní udržať ligu… no lebo hrali proti druholigovému klubu úplne bez formy. Udržali by s takým kádrom ligu proti prvoligovému klubu stavajúcom na legionaroch? Veľmi ťažko.

Reagovat
Emmett Brown

A s kým sa máme teda porovnávať, keď nie so susedom, ktorý zvolil úplne opačnú stratégiu ako my a este to aj prináša úspechy?

Ten tvoj argument so Senicou je úplne mimo, baráž hrali proti druholigistovi a to, že ste sa na jar tradične posrali nie je predsa chyba Senice.

Reagovat
Ferguson6

Ak sa niečo stane druhý raz, tak je to tradičné? Navyše minulú sezónu Dukla neposrala celú jar, ale jeden zápas v neregulárnej sezóne.

Porovnávať sa môžeme so súťažami podobnej kvality z podobne bohatých krajín. Česká liga je ďaleko pred nami, lebo má bohatšie kluby, hrajú v nej tradičné kluby a má kluby stredu tabuľky. Situácia je tam úplne iná ako u nás, čiže tu naozaj nie je čo porovnávať. Kým kluby nebudú finančne stabilné a nebudú si vedieť udržať aspoň priemerných slovenských hráčov, tak tu proste budú hrať legionári, pretože slovenskí hráči budú v Poľsku, Maďarsku alebo Česku. Ale zaujímalo by ma, ako by si chcel, aby sa naše kluby v súčasnej situácii inšpirovali Českom.

Reagovat
Emmett Brown

Posrali ste celú jar, nevyužili ste viaceré zaváhania LM a skončili ste až druhí hoci ste mali o triedu lepší káder. Určite to nebolo o jednom zápase, to sa snažili tvrdiť aj Bardejovčania keď prehrali v poslednom zápase v Žiline a plakali, že proti nim hrali ligisti. Čo na tom, že na zisk potrebných bodov mali celú sezónu...

Porovnávať sa s podobnými súťažami má aký význam? Treba sa dívať na tých, čo sú lepší.

Reagovat
Ferguson6

Ja som hovoril o tom, ako sme to pokazili proti Dubnici.

Porovnávať sa s lepšími ma zmysel len ak sú lepší pri rovnakých podmienkach. Lebo potom sa môžeme porovnávať aj s Premiér League.

Reagovat
doughty

Zaniolo neodohral minulu sezónu ani jeden zápas. V Česku momentálne úplne inú ligu hra Slávia ktorá nastúpila so 4 Čechmi v základe. Sparta posledné roky hrala s legionármi, tuto sezónu tam vidím zmenu a v základe nastúpila s 7-8 Čechmi. Tiež nie som nadšený koľko legionárov je v našej lige ale je to proste svetový trend. Ci v Seredi hrajú druhotredni Slováci alebo druhotredni legionári je pre kvalitu ligy absolútne jedno. Problémom je udeľovanie výnimiek takýmto klubom. Košice vedeli vyjebat z ligy aj keď skončili na 6.mieste. Sereď nemá štadión von, LM ok, jednu sezónu mimo potom ak ho nebudú mať tak von, Senica keď píšeš ze není schopná pošlete jednu výplatu von.

Reagovat
Ferguson6

Ale Sereď štadión proste má, len ho nemá v Seredi. Kosice predsa nevyhodili kvôli štadiónu.

Reagovat
r3

Sered nema stadion DOMA, co je jedna z podmienok, ktore splnaju len na nezmyselnu vynimku od ULK.

Reagovat
Ferguson6

Je niekde v pravidlách, že štadión sa musí nachádzať v meste, ktorý ma klub v názve?

Reagovat
r3

Ano.

Ale tuto debatu tu s tebou uz malo niekolko ludi v tejto sekcii a evidentne si stale ides svoje.

Reagovat
Ferguson6

Len mi to ešte stále nikto neukázal.

Reagovat
Ferguson6

A kde by hralo napríklad Pohronie, čo moze byt podľa rôznych zdrojov územie od BB po Štúrovo? Čo by bol ich domáci štadión?

Reagovat
Noustress

FK Pohronie Žiar nad Hronom, teraz neviem čo sa snažíš trolliť ale robíš zo seba blbca. Slovan podla tvojej logiky može hrať na 80% uzemia vychodnej a juhovychodnej EU...

Reagovat
Ferguson6

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, keď už chceš byť múdry… A Slovan môže hrať kdekoľvek, kde si jeho majitelia zmyslia a spĺňa že štadión požiadavky. Vy tu tvrdíte, že klub musí hrať tam, kde ma názov, nie ja. Takze ak tu niekto robí zo seba blbca, tak jedine ty, keďže ani nerozumieš písanému textu. Inter Bratislava hra roky v Stupave a nikto z vás ich tu nevyjadroval z 2. ligy, pritom vzdialenosť BA - Stupava je rovnaká ako TT - Sereď.

Reagovat
penepi

Odkedy hráva Sereď v TT?

Reagovat
smazaný uživatel

Od tejto sezóny by tam mali hrať

Reagovat
penepi

Reagovat
r3

Inter Bratislava hra roky v Stupave Fortuna ligu?

My netvrdime, ze klub ma hrat tam kde ma nazov a sidlo, tvrdi to licencny system ULK na zaklade ktoreho dostavaju vsetky kluby licencie. Sered ju dostava na vynimku opakovane a uz dokonca presvihla maximalny limit, ale "kvoli covidu" ju dostali aj na tento rok.

Reagovat
Ferguson6

Akože mne sa nepáči, že Sereď nehrá doma, hlavne preto, že projekt štadiona maju a už zburali starý ovál, ale pokiaľ si vedia zaobstarať domáci štadión na celú sezónu, tak športové výsledky by mali byť prvoradým kritériom.

Reagovat
zgeroTT

Fakt ten oval zburali?

Reagovat
Ferguson6

Jop, už pomerne dávno.

Reagovat
zgeroTT

Viem, ze nieco burat zacali. Ale podla mna to nebol cely oval.

Reagovat
r3

Slubujem, ze toto je posledny moj prispevok na tuto temu

To, co si myslis ty alebo co by podla teba - alebo mna, alebo kohokolvek ineho - malo byt kriteriom je absolutne nepodstatne. Podstatne je, co hovori licencny poriadok ULK a ten nehovori o nicom takom ako "sportove vysledky". Hovori o tom, ze klub musi hravat na domacom stadione. S tym, ze je tam zakotvena aj moznost udelit vynimku na urcite obdobie po vstupe do ligy (vtedy ma klub zacat realne projektovat a najma stavat dany stadion), ale aj toto obdobie Sered uz porusuje kedze to nestihli. Hraju totiz na "covidovu vynimku".

Reagovat
Ferguson6

Stále si mi sem tie pravidla nedal.

Reagovat
lvrpl

Podla mňa je jedno či to napísané niekde je alebo nie. Celý ak futbal a nielen futbal je len o výnimkách a potom to tu takto vyzerá. Na Sereď chodilo v prvej lige možno do 1000 divákov neviem presne nechce sa mi to hľadať, postúpili do fl a chodia po štadiónoch ako kolotocari a chodí na nich 200 ľudí... Načo je toto dobre? Ak sa chceme niekde posunúť spravme niečo naviac.

Reagovat
Ferguson6

A čomu pomôže, ak tam bude klub so štadiónom, ktorý ale bude slabší?

Reagovat
r3

Teraz som venoval 10 minut svojho zivota, aby som ti mohol postnut nasledovny link aj s textom. Toto je prisaham posledny prispevok, lebo tato debata je na urovni lxinovych debat o Ziline.

https://mediamanager.sportnet.online/media/csm/f/futbalsfz.sk/2019/06/82b253df-7eb6-426b-8ffd-16c9f534f3d1.pdf

Článok 1 - Úvodné ustanovenia

.

5. V prípade nevyhovujúceho domáceho štadióna môže klub odohrať súťažné stretnutia na inom

štadióne, ktorý bez akýchkoľvek výnimiek spĺňa stanovené infraštruktúrne kritériá a má platný

certifikát štadióna pre príslušnú súťaž. Odohrať súťažné stretnutia na inom štadióne je možné

maximálne jeden súťažný ročník príslušnej súťaže.

6. V prípade rekonštrukcie, resp. prestavby domáceho štadióna je riadiaci orgán súťaže oprávnený

predĺžiť lehotu podľa odseku 5 so súhlasom KŠI o maximálne ďalší súťažný ročník alebo v

prípade splnenia požadovaných infraštruktúrnych kritérií je možné odohrať zápasy

v obmedzenom režime v trvaní maximálne jedného súťažného ročníka výhradne so súhlasom

KŠI na domácom - rekonštruovanom štadióne.

Reagovat
zgeroTT

Ale tu Ferguson tvrdi, ze Sered si ako domaci stadion moze nahlasit aj štadión v inom meste, nie ten v seredi. Tu musi byt zadefinovane, co je domaci stadion. Ci je to stadion v mieste sidla klubu (co sice hovori logika) alebo je to stadion kdekolvek a je nahlaseny ako domaci. Vo vacsine predpisov/zakonov su vymedzene zakladne pojmy, ktore by spojenie domaci stadion vysvetlili a tak by tuto debatu zjednodusili.

PS: Sered z ligy ven, bez ohladu na to, kde hrava.

PS2: Ak zlate moravce by mohli ist kade lahsie.

Reagovat
Ferguson6

Ako hovoríš… Nikde nie je napísané, kde musí byť ten domáci štadión. To čo sem dal r3 samozrejme poznam, ale to je tak vágne napísané pravidlo, že sa nedá neobist.

Reagovat
Ferguson6

Inak teda aj Pohronie, Senica, LM a Michalovce prec… ale tak toho sa nedočkáme.

Reagovat
pistacik11

Keď už sme pri tom, tak aj taký Hoffenheim hráva BL v inom meste

Reagovat
eleven11

je od roku 1972 súčasťou mesta Sinsheim!

Reagovat
Emmett Brown

OK, so Zaniolom som sa pomýlil, myslel som si, že odohral aspoň úvodné kolá. Ale ročník predtým hral v základe a nebyť zranenia, hral by aj minulú sezonu.

Za Slaviu síce nastúpili cez víkend len 4 Česi, ale ďalší traja, čo hrávajú pravidelne v základnej zostave - Provod, Bořil, Masopust, nehrali kvôli zraneniu a nenastúpil ani Krmenčík, ktorého teraz kúpili.

Reagovat
Emmett Brown

a ešte som zabudol na Holeša...

Reagovat
Akinfeev

DAC já myslel, že oni jsou tým, kterej bude nějakou dobu pronásledovat Slovan na čele tabulky a on takovejhle debakl

Reagovat
penepi

Oni sú bez Kalmára stratení hádam ešte viac ako naša repre bez Hamšíka.

Reagovat
smazaný uživatel

Malý rozdiel. Naša súčasná repre aj s Hamšíkom.

Reagovat
smazaný uživatel

To ste aj keby to pískal pápež František

Reagovat
adalbertus

Fero by nás poslal priamo do skupiny

Reagovat
O.Giroud

ten Henty je pripad

Reagovat
doughty

Kde sa dá pozerať slovan online? Ta skurvena markíza nemá online prenos?

Reagovat
O.Giroud

Medvedev

Reagovat
pohodak

dpc miesto 1:1 je 2:0 a za pol hodku po zapase skoda no, mame 2 sance si tu europsku jesen uhrat

Reagovat
O.Giroud

ja nechapem toto pytanie si kopnutie penalty a potom ju kopne ako keby bola prazdna brana. Presne ako Weiss proti Shamrocku, dobre ze sa nepohadal o tu penaltu a kopne ju hentak.

Reagovat
#33CCCC

Ked teraz vypadnu tak pokracuju v predkole EL/KL alebo skocnili v poharoch?

Reagovat
pohodak

ideme do 3. predkola EL proti lincoln red imps z gibraltaru

Reagovat
rabl

Pausek ako takticky zamer ani dopredu, ani dozadu, ani na mieste

Reagovat
smazaný uživatel

S jediným hracom, ktoré mu lopta neprekáža, to v Európe bude stále ťažké.

Reagovat
ratusek

Oni ani nechtěli postoupit ne? Když je na hrotu Henty

Reagovat
ratusek

Sotva to dopíšu a 3:2 Henty se tím golem snad prodá

Reagovat
O.Giroud

este by mohol pridat

Reagovat
O.Giroud

Nakoniec este pekne zdramatizovali a moc nechybalo aby bolo 3:3. Cavric otrasny, ale dnes sa mi pacil De Kamps. Snad porazia borcov z Gibraltaru

Reagovat
pohodak

celkovo zasluzene vypadnutie, ale s trochou stastia (a neodpustenim penalty dnes a cervenej karty minuly tyzden) sme to mohli doklepat aj do predlzenia, za mna v pohode

jednu vec dufam ze weiss uz nikdy nedovoli kopat penaltu faulovanemu hracovi

Reagovat
O.Giroud

To fakt nebol o Kadleca zaujem, ze musel ist do Serede?

Reagovat
smazaný uživatel

Sám si si odpovedal

Reagovat
twelwer

To sa v tom polsku ale ze vobec nepresadil ci zranenia ?

Reagovat
doughty

0:0 a 3:2? A to ešte odpustena ruka v 16ke? Niekde sa stala chyba lebo podľa miestnych odborníkov mali byť iné výsledky. Bern určité musel hrať na 50%. Cudzie chváliš vlastné nepoznáš

Reagovat
O.Giroud

ty sem tusim chodis iba prskat

Reagovat
xawi

A ty si pred tym dvojzapasom cakal nieco ine? Si sem mohol napisat, ako to skonci.

Btw - je fajn, ze pozeras na posledny zapas, resp. Poslednych odohranych 30 minut, ale nezabudaj na problemy so shamrockom.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Slovan sa konečne môže porovnať so seberovnými…

Reagovat
pohodak

kazdy ide na seberovnych, akurat ze my hrame 3. predkolo EL a vy 1. kolo slovnaft cupu proti jarovciam alebo velkemu mederu

Reagovat
Maximus1

Reagovat
lvrpl

Strelec naozaj odchádza?

Dúfam že dnes aspoň 2 mužstva postup

Reagovat
smazaný uživatel

Pravdepodobne Udinese

Reagovat
Emmett Brown

čítam, že Udinese a Spezia majú záujem, mohlo by ho to nakopnúť, pripadá mi, že začal trochu stagnovať

Reagovat
smazaný uživatel

on mal ísť už dávno preč, minulá sezóna pod Milaničom mu absolútne nič nedala. Kedze nemal moznost naplno sa ukazat, tak myslim, ze ani nepojde za nejaky velky peniaz, cize skoda pre Slovan a bargain pre kohokolvek, kto ho kupi. Slovan by si mal hlavne vybojovat dobre percenta z dalsieho predaja.

Inak to Udinese by mu mohlo sedieť, aj keď ja by som ho radšej videl niekde v Nemecku

Reagovat
r3

Ak bude pokracovat v zivotosprave ako posledne obdobie, tak bude lepsie ked pojde cim skor.

Reagovat
smazaný uživatel

V Nemecku by nemal s jeho štýlom a prístupom žiadnu šancu

Reagovat
xawi

To Strelca mal Weiss na mysli, ked hovoril o hracoch, ktori tomu nedavaju vsetko a budu musiet odist?

Reagovat
smazaný uživatel

Ťažko povedať tých kandidátov je tam viac

Reagovat
smazaný uživatel

najpreceňovanejší hráč na SK za posledných X rokov...

Reagovat
Maximus1

Trepeš

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem ci to sem uz niekto daval.

https://sport.aktuality.sk/c/qkq3el2/facka-pre-spartak-trnava-v-europe-najblizsie-bez-divakov/

Pomaly nikto na stadione, ale tych par inteligentov sa vzdy najde, A ešte to zastavanie tych par jedincov na FB od niektorych, ked sa niekto opovazil napisat, aby ich klub identifikoval cez kamerove zaznamy a riesil to

Reagovat
flamengo

Je to zlé, k tomu ťažko niečo dodať. Skrz pár chujov príde klub o 50 tisíc plus z návštevy zápasu ďalších možno 70 - 90 tisíc, ak by bolo teraz Maccabi, resp. menej niekedy nabudúce v prvom predkole.Ja osobne som to nepočul, bolo to asi krátke, ale bolo, iní to potvrdili. Tým chujom by som dal aspoň dva roky zákaz na štadión....

Druhá vec je, že neverím, že by na mnohých štadiónoch v Európe neboli nejaké sprosté pokriky nejakej priblblej skupinky , to u nás musí byť "delegát"t nejaký aktívny " Laurincov syn "

Výška trestu je zaujímavá, hlavne ak je pravda, že Angličania dostali za celoštadiónové bučanie pri hymnách súperov 30 000, jediné šťastie je, že kľačali aj po finále

Reagovat
#33CCCC

Mali by dost zakaz vsutupu ako hovoris. Ved je to padnute na hlavu, ked mohla byt slusna navsteva( vstupne) tak nebude nic a este zplatia mastnu pokutu. Eufa je uz na trnava fans vysadena, ale je to len ich chyba, ked nevedia slusne povzbudzovat. Zakaz vstupu na stadion dovidenia.

Reagovat
lvrpl

Keď tam bolo pár ľudí nemal by byť problém tých mozgových atlétov najst a vzniknute škody im zosobnit. Dokedy to budú kluby tolerovať? To pre Trnavu 50000 nieje žiadny peniaz? Veď zato môžu mať na rok jedného hráča...

Reagovat
QooBo

Trnavu hneď obrali o gól

Reagovat
O.Giroud

hrozzni rozhodcovia v tych predkolach

Reagovat
QooBo

Mohol kompenzovať teraz

Reagovat
ratusek

Má cenu sledovat TT nebo radši ZA?

Reagovat
pohodak

zilina ma celkom slusnu sancu na play off kedze hajduk to doprasil

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Žilina futbal jak vínko ! nebyť gramblavosti pred bránou tak mohlo byť aj dnes vymaľované aspoň jeden zástupca, na ktorého sa dá pozerať

Reagovat
#33CCCC

RTVS to vypne na penlaty

Reagovat
ratusek

Reagovat
ratusek

Trnava výborně, Žilina taky Žilina by navíc měla postoupit.

Reagovat
#33CCCC

Trnava sice postupila, ale boleli z toho oci. Aj ked ucel svati prostriedky. Zilina robi radost Bodaj by postupili do skupinovej fazy.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Trnava hrala velmi dobre to čo jej ide najlepšie, najmä prvý polčas Rumunov do ničoho nepustila mali tri velké šance. Postupne odchádzali sily a museli vyrovnávat po neštastnom góle.

Reagovat
O.Giroud

len by sa Ziline hodil nejaky schopnejsi stoper

Reagovat
O.Giroud

To je fakt tragedia uz toto. Dalsia penalta nepremenena, co vlastne chcu.

Reagovat
doughty

Žilina gratulujem! Držanie lopty 59-41, strely 8-5,. Ten prehypovany Apollon miestami nevedel kde mu hlava stoji.

Reagovat
xawi

Dobre zapasy sa odohrali. Velmi prijemne prekvapenie toto predkolo. Keby sa podarilo aspon u jedneho okrem slovana este stvrte predkolo...

Reagovat
Emmett Brown

Včera naše mužstvá potešili, škoda, že Žiline ušiel ten Hajduk, podľa mňa by to bol hrateľnejší súper ako Tobol

Reagovat
pohodak

nemyslim, tobol nic extra v europe nedosiahol a ked uz nic ine tak v splite bude kusok ina atmosfera ako v kazachstane, podla mna su favoriti zilincania 60:40

Reagovat
xawi

Z vysledku Tobol - Hajduk 4:1 by som si skor odniesol respekt ku Tobolu ako radost z vypadnutia Hajduku.

Reagovat
O.Giroud

tak kto vie ako prebiehal ten zapas v prvom si moc Tobol neprdol. Ale stale su podla mna sance Ziliny na postup rovnake ako keby postupil Hajduk.

Reagovat
pohodak

pozrel som statistiky zapasu a online prenos - tobol dal z 3 striel na branu v druhom polcase 3 goly, prvy gol po teci obrancu do protipohybu brankara, treti asi z ofsajdu, hajduk nedal penaltu a postupovy gol na 4:1 ide cisto na vrub chorvatskeho brankara

nejak sa mi nechce verit ze takyto zapas zopakuju domaci 2x po sebe

Reagovat
Noustress

Tobol vyťažil z minima maximum, navyše doma by mali hrať v Astane na umelke čo by malo Žiline svedčať. ZA je pre mňa mierny favorit

Reagovat
BílíAndelDrcKo

V Splite iná atmosféra, ale cestovať a hrať v Kazachstane tiež nie je sranda. Split to zjavne pekne zožralo.

Reagovat
flamengo

No bol som pred pár rokmi na Hajduk vs. Dinamo, domáci viedli 2:0 a nakoniec bohužiaľ 2:3, atmosféra bola úžasná, štadión starý. Tam by boli aj nejakí dovolenkári, škoda pre Žilinu.

Reagovat
Noustress

ZA udajne obdržala po včerajšom zápase od predstavenstva Apollonu okamžitú ponuku na niektorého z hráčov za 3 mega. Meno nechceli konkretizovať. Inak potešili ma výkony všetkých zástupcov. Pri troche štastia mohli včera TT aj ZA vyhrať a SBA s DACom by sa zrejme tiež vyvýjalo inak ak by premenili penalty

Reagovat
pohodak

toto mi pride ako hrozna kacica, ved oni beru vacsinu hracov bez zmluvy a viac ako milion nedali za hraca snad nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

Apollon nie je klub, ktorý by dokázal za niekoho zaplatiť 3 mega

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele