Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Česko

Jde o dvojnásobnou vraždu, řekla policie k případu v Budějovicích. Jednoho podezřelého zadržela

ilustrační snímek foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Jihočeská policie prověřuje okolnosti sobotní násilné smrti dvou lidí na českobudějovickém sídlišti Vltava. Policie zadržela podezřelého člověka. Novinářům to v sobotu sdělil krajský policejní mluvčí Milan Bajcura. Na dotaz upřesnil, že jde o dvojnásobnou vraždu.
  16:32

Policie věc prověřuje od sobotního dopoledne. „V souvislosti s případem zadrželi policisté podezřelou osobu. Veřejnosti v tuto chvíli nehrozí žádné nebezpečí,“ uvedl mluvčí bez dalších podrobností.

Policie viní muže z trýznivé vraždy u jihočeského Temelína, ženu ubil k smrti. Hrozí mu výjimečný trest

Jde o čtvrtou letošní vraždu v kraji. Toto pondělí obvinili jihočeští kriminalisté sedmatřicetiletého muže z vraždy mladé ženy v obci u Temelína. Stíhaný je ve vazbě a hrozí mu až výjimečný trest. Tragédie se stala minulý týden. Muž je podle policie podezřelý z toho, že ženu ubil k smrti, vraždu podle policistů spáchal zvlášť trýznivým způsobem.

První letošní vražda v jižních Čechách se stala v dubnu na Prachaticku. Z vraždy čtyřiatřicetileté ženy obvinili kriminalisté pětačtyřicetiletého muže. Žena se pohřešovala od 14. dubna. Kriminalisté nakonec objevili její tělo ukryté v objektu na Prachaticku. V květnu obvinila policie sedmadvacetiletého muže z vraždy starší ženy na Jindřichohradecku, hrozí mu až výjimečný trest.

Autor: