Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru v Hradci Králové se hasičům podařilo uchránit hodnoty v odhadované výši asi půl miliardy korun

Tři jednotky hasičů zasahovaly v sobotu 24. července 2021 v podvečerních hodinách u požáru v objektu v ulici Brněnská. Jednalo se o šestipodlažní budovu, hořelo ve 4. nadzemním podlaží, kde se mimo jiné nacházel sklad s elektrotechnic­kými zařízeními.

Hasiči prováděli průzkum objektu a zároveň hasili v požárem zasažených místnostech. Nasazena byla také výšková technika, hasební zásah byl prováděn i za pomoci automobilového žebříku.

Prostory byly zakouřené, jednotky pracovaly v dýchací technice a místnosti odvětrávaly. Požár se podařilo lokalizovat 15 minut po 18. hodině, dále hasiči monitorovali prostor pomocí termokamery a dohašovali skrytá ohniska. V 18:30 hod. ohlásil velitel zásahu likvidaci události.

Požářiště ohledávali společně vyšetřovatelé HZS Královéhradeckého kraje a Policie ČR. Předběžná škoda byla stanovena asi na 10 milionů korun, uchráněné hodnoty představují asi 500 milionů korun. Díky včasnému zásahu jednotek požární ochrany se podařilo zabránit rozšíření požáru do ostatních částí a pater budovy, kde se mimo jiné nacházely systémy informačních a komunikačních technologií. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, stanice Hradec Králové – Pražská a JSDH Třebeš.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet