Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Manažeři, manažerky, zbystřete! Chytré čtení (ne)jen na víkend

Michal Hron
Michal Hron
25. 7. 2021

Svět práce se mění. Nebo možná ani zas tak ne. Každopádně pro vás máme jednu zásadní poučku, jak se chovat ke svým zaměstnancům. A mnohem víc. Další dávka chytrého čtení.

Manažeři, manažerky, zbystřete! Chytré čtení (ne)jen na víkend
Zdroj: Shutterstock.com

Hello Hybrid! Jednoduše, výstižně. A ne, nevítáme tu nějaké auto, ale hybridní způsob práce. Ten se zdá jako nejpřirozenější popandemický způsob docházky. A možná vlastně pandemický, jak ukazuje tady Indonésie...to se ještě uvidí. Každý den do hokny už ale jen tak někdo nepáchne a tenhle speciál BBC vás provede všemi úskalími nové normy.

Nová. Norma. Přitom dnešní manažerština nejen zkušených ejdž-áristů se podle téhlerozsáhlé analýzy dodnes inspiruje úspěchy sovětského hrdiny Alexeje Stachanova. „... manažerský jazyk je plný stejné rétoriky, jakou ve 30. letech používala komunistická strana. Lze dokonce tvrdit, že atmosféra stachanovského nadšení je dnes ještě intenzivnější než v Sovětském svazu.“

Servírujeme svět!

Chytré čtení na víkend

Nabízíme vychucený talíř duševní stravy. Chtěli byste každý pátek dostávat do e-mailu přehled nejlepšího inspirativního čtení, které z hlubin českého i světového čtení vyšťoural tým magazínu Finmag a webu Finmag.cz?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru.

Chci chytré čtení

Tak co, kdo narube 102 tun uhlí za necelých šest hodin? Nebo to budete mít „na párku“ jako tady paní Polky v československém socialismu?

Ono dost možná stačí nedělat nic. Manažeři a manažerky, poučka zní: Nechte své lidi žít! Dost možná vás pak překvapí svou angažovaností, říká vdalším dále našeho Finmag podcastu zkušený matador pracovního trhu Tomáš Ervín Dombrovský z LMC. Na LinkedInu (trochu očekávaně, pravda) trhá tenhle text počítadla…

Orwellovská představa světa je zas o kus blíž. Tohle skandální odhalení mezinárodního sdružení médií úplně maže nadšení z nedávného husarského kouskuFBI, která zločineckému světu podstrčila trojského koně v podobě komunikační aplikace. Jak vidno, v nakládání s technologiemi a možnostmi, které nabízejí, se máme stále co učit.

Letem světem: Promrhaná šance. Miliardy na obnovu budou, ale do krajiny nepotečou. Smutný. NFT jsou jen bublina, píše Dominik Stroukal (na Finmagu už dřív podobně pojednal o NFT Adam Zámečník).

Mimochodem – Dominik se zařadil po bok největších Čechů. Tak jako Jarda Jágr, Petr Čech, Petr Kellner nebo Jan Kraus se stal nedobrovolně „tváří“ internetového podvodu. Stovky poškozených se obracejí přímo na něj. Policie nepomáhá ani nechrání a Google, který podvodníkům uveřejňuje reklamy, mlčí.

Radní Českého rozhlasu a současně člen SPD? Jakub Jetmar to dává v tomhle rozhovoru na Mediáři Josefu Nerušilovi docela sežrat. Elegantně, správně.

A teď trochu z našeho písečku. Sestry z Heroine přinesly působivou fotoreportáž z tornádem zasažené Moravy. Fakt pěkný! Na Finmag.cz jsme zas rukou Jakuba Žofčáka odhalili doslova absurdní svět obřích zaoceánských parníků. Skvělý!

Otevřený Jeff Bezos: Tohle všechno jste zaplatili vy! Přésněé, chtělo by se dodat. Ostatně, i tohle téma jsme na Finmag.cz rozebrali. Teda, Petr Fischer rozebral…

Málo podcastů? Tak si dejte třeba tenhle Redneck od Matěje Schneidera. Týká se Ameriky. A monopolů. O těch Matěj napsal skvělý text do příštího tištěného Finmagu.

Těšte se, vyjdeme v půlce srpna.

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte (1)

Vstoupit do diskuze
Michal Hron

Michal Hron

Šéfredaktor webu Finmag.cz. Novinář s dlouholetou praxí z největších českých médií, milovník moderních technologií i přístupů, ale i čisté nedotčené přírody. Po krachu vydavatelství Mladá fronta přešel... Více

Související témata

newslettertrh práce
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo