Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Favorité ve čtvrtfinále byli nad síly Fleissnera, pátý skončil v semifinále i ženský dvojskif

Skifařské čtvrtfinále dle předpokladů. Jan Fleissner nepostoupil na olympijské regatě ze čtvrtfinále, ale v Tokiu ještě nekončí a pojede o umístění v semifinále C/D. V dnešním závodě obsadil páté místo, suverénně vyhrál Chorvat Damir Martin. Finále B čeká na český dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová. České veslařky dojely v semifinále páté.

Skifař Jan Fleissner
zdroj: ČTK/Xinhua autor: Zheng Huansong

Duo Antošová - Fleissnerová stejně jako před pěti lety v Riu bude bojovat ve finále B o konečné 7. až 12. místo. Mladší bratr Kristýny Fleissnerové Jan se představí v takzvaném semifinále C/D o 13. až 24. místo.

Antošová s Fleissnerovou ani ve svém třetím vystoupení v Tokiu nepředvedly ideální výkon a nepodařilo se jim reálně se zapojit do bojů o postup do velkého finále. V průběhu dvoukilometrové tratě bojovaly s Ruskami Jekatěrinou Pitirimovou a Jekatěrinou Kuročkinovou o páté místo, od třetí postupové pozice je ale dělilo propastných třináct sekund.

Svěřenkyně trenéra Josefa Lukše stejně jako na předešlé olympiádě, kde skončily celkově desáté, čeká nyní start ve finále B. Na kanále Sea Forest Waterway se naposledy představí ve středu.

Fleissner, který na olympiádě nahradil zdravotně indisponovaného Ondřeje Synka, podle očekávání vypadl ve čtvrtfinále ze hry o medaile. Třiadvacetiletý skifař byl nejlépe v polovině trati čtvrtý, ale poté jej předstihl Alvaro Torres Masias z Peru.

Veslování (jízdy s českou účastí):

Muži:

Čtvrtfinále:

Skif: 1. Martin (Chorv.) 7:17,71, ...5. Fleissner (ČR) 07:37,01 - postup do semifinále C/D.

Ženy:

Semifinále:

Dvojskif: 1. Bodnarová, Radisová (Rum.) 07:04,31, ...5. Antošová, Fleissnerová (ČR) 7:24,22 - postup do finále B.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články