A to bylo obrovsky smutné. Dostavili se členové Spirituálu kvintet, kde bratři Nedvědi začínali a získali svoji největší slávu. Na poslední cestu Františka Nedvěda vypravila i skupina Brontosauři, kde Nedvědi hráli. Přišel i hudební skladatel Jiří Vondráček (70), komik a hudebník Milan Pitkin (70), country zpěvák Tomáš Linka (75). Samozřejmě kytarista Petr Kocman (45), který hrál s Františkem i na jeho posledním koncertě v Olomouci. A toť vše.

Potom se už nedostavil nikdo a ani za sebe neposlal věnec. Pouze Helena Vondráčková (74) si na Františka vzpomněla, poslala květinu. Jak by ne, hráli spolu nejen na festivalech, ale také tenis. Kde byla ale například naše country královna Věra Martinová (60)? Kšeft žádný neměla a ani snítku neposlala. Kde byl Jaroslav Samson Lenk (64)? Pavel Žalman Lohonka (75) má jediný omluvenku, zpíval v Kounicích.

Všem těmto „mlaďochům“ tak dal pěkně na frak Jiří Tichota (84), zakladatel Spirituálu kvintet, který se v tom horku s manželkou Zdeničkou přišel kamarádovi poklonit. „František by si zasloužil, abychom mu tu živě zahráli. My už ale neexistujeme. V šedesáti jsme to zabalili,“ povzdechl si Tichota.  

VIDEO: Pohřeb country legendy Františka Nedvěda (†73): Bratr Jan zkolaboval!

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb country legendy Františka Nedvěda (†73): Bratr Jan zkolaboval! Blesk

Bratr Jan Nedvěd (74)  se sice přišel se svým mladším bratrem rozloučit, ale zajíždění rakve velmi špatně snášel. Naštěstí měl oporu ve své o 35 let mladší manželce  Pavlínce (39), bez které by pohřeb rozhodně nezvládl. Pevně ho držela za ruku anebo ho konejšivě hladila, on měl většinou položenou hlavu na jejím rameni a zavřené oči. Jakmile Beatles spustili Let It Be, Jan už slzy neudržel. Když rakev mizela lidem před očima, jako všichni ostatní povstal. Místo potlesku svou hlavu ale zoufale zabořil do dlaní. A když v závěru obřadu už všichni z první řady odcházeli, on zůstal a stál a modlil se. Pavlínka ho nakonec podepřela a odvedla ho k autu.

Právě ve svém voze se známý muzikant složil úplně. Usazený na zadní sedačce vozu, s hlavou v dlaních a čelem opřeným o přední sedačku. Místo na smuteční kar jel nakonec přímo domů do Čerčan. Kar se uskutečnil paradoxně v restauraci v Nové Vsi pod Pleší, kam měl být František 20. července převezen do Nemocnice pod Pleší z onkologie VFN na Karlově náměstí v Praze. Písničkář ale bohužel 18. července zemřel. Zákeřná rakovina se mu stala osudnou…
Fotogalerie
100 fotografií