Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Česko

Hasiči dohašují ohniska požáru haly v pražské Uhříněvsi, lidé z okolí už mohou větrat

Hořící hala v Uhříněvsi. foto: Twitter/Hasiči Praha

V pražské Uhříněvsi hořela skladovací hala o ploše deset krát 30 metrů. Během požáru se částečně zřítila. Škoda činí odhadem asi 120 milionů korun. Na twitteru to uvedli pražští hasiči. Hasiči v pondělí ráno dohašovali ohniska požáru, který se v neděli odpoledne rozhořel v pražské Uhříněvsi. Lidé z okolí už mohou větrat.
  9:52

V neděli večer hasiči doporučili lidem, aby z preventivních důvodů nevětrali. Příčinu požáru dál zjišťují vyšetřovatelé hasičů i policie.

V Hořovicích na Berounsku hoří lakovna, hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu

„Stále dohašujeme, používáme i výškovou techniku. V oblasti Uhříněvsi a Měcholup je již možné větrat. V 9:00 bude probíhat další měření,“ uvedli hasiči. Chemici měřili koncentrace škodlivin do obytných částí v okolí i v neděli, naměřili nulové hodnoty, uvedla večer mluvčí hasičů Lucie Jelínková.

K požáru haly s drogistickým zbožím vyjížděli hasiči v neděli kolem 17:00. Kvůli většímu počtu zasahujících jednotek byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Po 19:00 dostali požár pod kontrolu. Podle policie bylo nutné evakuovat desítky lidí ze sousední haly. Na místě byli také z preventivních důvodů záchranáři, ošetřit museli pouze jednoho vyčerpaného hasiče. Zraněn nebyl nikdo. Škoda činí odhadem asi 120 milionů korun.

Oheň zasáhl halu v Bečovské ulici, kde je podle hasičů uskladněno drogistické zboží. Policisté na twitteru oznámili, že kvůli požáru uzavřeli Bečovskou ulici od kruhového objezdu.

Hořící hala se částečně zřítila. Nejprve se propadla část boční stěny a následně i střešní konstrukce. „Hydrantová síť nestíhá doplňovat cisterny, je proto zřízena kyvadlová doprava vody. Používáme i výškovou techniku,“ popsali hasiči zásah. Místo rovněž ze vzduchu monitoruje policejní vrtulník i dron hasičů.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...